Emissionen Nr 1 2001: Ledare


Att bli, eller icke bli ... Civilingenjör?

Titta, nu är redsidan tiilbaka på sidan tre igen!

[Bild]

Vad vill du bli när du blir stor? Civilingenjör? Det vill inte jag, eller... det är ingenting jag drömt om sedan jag var liten i alla fall. Hur ofta hör man en småknatte som vill bli ingenjör när han eller hon blir stor? Nej det är bilmekaniker, lokförare, dagisfröken eller doktor som gäller. Eller möjligen nu för tiden, såpaskådis eller artist. Det är inte speciellt flashigt att vara ingenjör, men framförallt vem vet vad en sådan sysslar med egenligen? Jag hade en syokonsulent i högstadiet som på min fråga om vad en civilingenjör gör egentligen, svarade något allmänt flummigt om att en civilingenjör minsann kunde syssla med lite vad som helst, elektronik eller datorer och så ... Det svaret måste tydligen ha övertygat mig, för här sitter jag nu, halvvägs igenom min utbildning.

Det jag egentligen ville bli när jag var liten var faktist författare. Det är fortfarande en dröm, det måste jag erkänna, men jag har ju i alla fall kommit en bit på väg nu, när jag har min egna tidning att ta hand om. Eller min och min, den är mina medarbetares tidning minst lika mycket, så som de jobbar.

Hade du som dröm att bli författare eller journalist när du var liten? Eller har du någon novell, dikt, artikel eller teckning liggandes hemma i byrålådan? Då är det bara att maila oss, eller rycka tag i någon medarbetare, du är hjärtligt välkommen!

Camilla


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.