Emissionen Nr 1 2001: Gunrummet 15 december u.n.å. 101101


Amiralen är död!
Leve Amiralen!

Från Amiralitetets salonger meddelas följande.

Under en längre tid har missnöjets röster hörts muttra i leden. Den f.d. Amiralen har försummat den för en Amiral så viktiga uppgiften att med fast hand lägga en stadig kurs mot nya manövrar och storslagna sammandrabbningar samt med väl valda titlar inspirera Amiralerna till nya stordåd. Landet Bukowien har helt enkelt letts ur kurs. Många exempel på den f.d. Amiralens veka ordergivning och förmåga att inspirera Amiralerna nnes. För att visa på exempel så ck delar av Amiralitetet klara svår sjö på Östersjön utan f.d. Amiralens fasta ledning och stod när sjösjukan gjorde sig påmind.

Oron i leden tilltog efter det att dåvarande Amiralen vid en nattlig tillställning i Sollentuna delade ut titlar så som Djuphavsamiral, trots att f.d. Amiralen inte sett djupt hav på länge. En sammansvärjning bildades omedelbart, en lämplig havsvik rekognocerades samt en för ändamålet lämpligt stycke plankformad planka rekvirerades. Kravaller utbröt, undantagstillstånd infördes, viktiga o entliga byggnader besattes, icke önskvärda, tillika frånvarande, element avrättades. Efter våldsam artilleribeskjutning, införande av sanktioner, sänkta skepp och folkmassan som skanderade Plankan, Plankan, tvingades den f.d. Amiralen Martin Andersson vandra över plankgången ut i det mörka vattnet.

Upprorsmakaren, tillika uttolkaren av Amiralitetets egentliga själ, f.d. Viceamiral Johan Ribrant, har utropat sig, med massivt stöd från ett enigt Amiralitet, till Amiral och leder med uppriktig kärlek, upplyst despotism och ren alkohol ett saligt Amiralitet, som står fullare och fastare än någonsin tillförne.

Undantagstillståndet och sanktionerna har hävts, sökandet efter sjunkna skepp har återupptagits så att lugnet och sansen ånyo kunnat ta sin rättmätiga plats i Nymbles omnejd i allmänhet och Amiralitetets salonger i synnerhet. Amiralen leder nu ett enigt Amiralitet och omges av bland andra Arsenalamiral Samuelsson, Sötvattensamiral Johansson, Hansaamiral Westerlund och Rökverksamiral Gunnheden som med feta cigarrer under glada tillmälen ses följa Amiralen på nya manövrar. De fortsatt fredliga relationerna mellan Elektrien och Bukowien är härmed säkrade för en överskådlig tid framöver.

Off Course Andersson framlever sina dagar i yttersta armod, med varken heder, vett, lymfkörtel, cognac eller tidsuppfattning i behåll.

I tjänsten
Signalamiral Norström


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.