Emissionen Nr 6 1998


Förbrödring på Teknis

eller: Repotage om öfvningsgasquen följer efter pipet.

Tillbaka efter sommaren upptäcks att Kårhuset är okuperat av Rivners. Var ska vi äta? Var ska vi hitta Kårfunktionärerna? Var ska vi hitta PQ? Listan med frågor kan göras mycket lång. Den kanske viktigaste frågan är dock: Var ska vi nu ha alla våra fester? Inga gasquelokaler vägg i vägg, så att man kan bli stoppad av Maskins Phösare för att man inte har overall eller n0llebricka.

Var finns någon lämplig damm att bada skændare i? Varför fick vi inte låna Datas bärbara Gasqueparksdamm?

Nåväl, detta gällde ju inte akterbrödring, utan för- dito! Festbehovet är med eller utan Kårhus konstant så vi får helt enkelt lita till våra kära Tolvan, Escapen, Konsulatet, T-Centralen, L11, Thérummet, etc, o.s.v. Men nu skådas en förbrödringsvåg på den Väg-och-Vatten-blåa himlen. Data-, Elektro-, Fysik- och Flyg-sektionerna fick den lysande idén att ordna en egen liten pubrunda, kursmässigt är det ju egalt vilken av dessa linjer man väljer första åren! Mycket riktigt var det många som kom direkt ifrån Tekniskt basår till Teknis som på denna runda mötte många av sina gamla klasskamrater, vilket även ledde till att faddrar och andra wraque lärde känna varandra genom sina respektive n0llan.

Så vad hände då på denna förberedande pubrunda EGENTLIGEN? Bytta sångböcker, bortsupna sångböcker, stulna stulna (stulna) skyltar, pengar som omformas till känt instabilt stridsflygplan, samt Flygare, Elektriker, Fysiker och obestämda n0llan på T-Centralen sjungande ur SIKs sångbok i tonarten piss-moll.

 ... pip! 

Med känd Schiblers röst: Mobiltelefånen skall ju vara avstängd, n0llan!

Precis som på varje föreläsning! Så var det alltså Öfvningsgasque, detta år utan Gasqeparksdamm. På //- sittningen syntes såväl Fysiker, Lantmäteriare som Dat(e)ingar och även några Elektriker som gasqua kan minsann, vi kan ta ton utan pardon, och tömma glaset i botten ... Klantmäteri är KTHs elitsektion...

JJaagg hheetteerr Hååkkaann LLööffggreenn. JJaagg äärr oorrddfföörraannddee ppåå ddeenn KKoonngglliigg EElleekkttrroo- sseekkttiioonneenn. JJaagg sskkaall ffaattttaa mmiigg kkoorrtt. JJaagg äärr jjuu iinnggeenn ttaallaarree, mmeenn rreeddaann ddee ggaammllaa ggrreekkerrnna JAG TYCKER INTE ATT MAN SKALL SLÅ PÅ BAREN jjaagg äärr fföödddd bbaarrbbaarr...

Kalle med klon bärs ut i en soffa, nya Elektriker väntas i vår(?). Vi övriga begick oss till L11 för att avnjuta köret av efter-typ. Illvilliga rykten gjorde här gällande att elva skæggprydda herrar och damer närvarade, men att ingen kunde dra sig till minnes att så var fallet! SMusKare utan ton fick hjälp med den rätta stämningen.

Slutsatsen man drar av allt detta svamlande är att Kårhuset är ett tillräckligt men inte nödvändigt villkor för fest. Endast en fråga består obesvarad: Mera SMusK?

Flyg(sektionsbesök)ande reportrar:
Katarina Wahlström, F-95
och Andreas Eldh, E-93

Not: Flygs stora ryggmärken är bytbara, det gäller bara att hitta det rättapriset.



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.