Emissionen Nr 6 1998: Ordford och snoord


Ordningen

är återställd och n0llan är utrotad. N0llan har således efter mången fest och mycket slit blivit upphöjd till en etta och en fullvärdig medlem av Konglig Elektrosektionen. Hurra!

DKS:s och FOF:s huvudsakliga uppgift är därmed avslutad och jag vill å sektionens vägnar tacka dem för deras stora insats. Det är min åsikt, och många andras, att n0llningen har fungerat mycket bra och de är värda en eloge. Vad gäller faddrars insats är den minst lika stor, men ert uppdrag avsluts inte med detta. Som fadder bör man fortsätta att ställa upp och guida de nytillkomna på deras väg genom det första året på Teknis och jag är övertygad om att ni så kommer att göra.

Den 20 augusti u.n.å. 101011 skedde den historiska invigningen av Klockan vid Elektros bor gård. Efter många år ringer återigen Klockan över Teknis i enlighet med donatorn Prof. Wollmar Fellenius önskan. Mitt hjärta bultar och min ragg reser sig varje gång jag hör de dova slagen från den ståtliga Klockan när jag sitter på vår vackra borggård. Ett plus i kanten är också att föreläsare får svårare att undgå att de drar över rasten.

Kårhusombyggnaden är i full gång och berggrunden darrar av sprängningarna. De teknologer, som är intresserade av att gå en rundvandring i det beirutliknande kårhuset, vilket jag kan rekommendera, kan samlas vid byggskylten varje torsdag för en rundtur.

Hestoriekommittéen, som i våras tillsattes för att gräva i sektionens historia, gräver vidare. Själv har jag bl a suttit i sektionens arkiv och läst handskrivna brev av Conny Palm Cognac. Den E-osquar, som grundade Ion-secten. Jag kan starkt rekommendera er att gå in på Hestorie kommittéens hemsida, via sektionens hemsida och se vad som händer på denna front.

Den till följd av Deltaprojektet omorganiserade kåren börjar bli varm i kläderna. De fokusområden som idag bedrivs är Utbildning i tiden, Kreativitet och Entreprenörskap och Synliggörande av minoritetsgrupper på KTH. Jag tycker ni ska ta tillfället i akt att engagera er i dessa fokusområden och ta del av de aktiviteter som följer i kölvattnet. Engagemang i fokusområden behöver inte alls vara speciellt betungande och ger er bl a tillfället att lära känna teknologer från andra sektioner. Hur man går tillväga och vad man kan göra vad gäller dessa fokusområden, kan ni fråga mig eller Kårstyrelsen.

Quarnevalen går av stapeln nu i vår och där finns det även stora möjligheter att komma efter litet med studierna, men framförallt ha mycket roligt.

Jag vill också passa på att tacka PR och andra berörda för en väl genomförd n0llegasque. Även ett stort tack till ettan, för utan er hade det inte blivit någon fest. Ni har gjort en god insats och jag hoppas att få se många av er nytillkomna i sektionslivet.

Håkan Löfgren,
ordf. Kongl. E-sektionen
eordf@e.kth.se

DET FINNS HOPP FÖR E98:ORNA

Bra uppslutning bland e98:orna på senaste ESN-mötet.

ESN har haft sitt första möte detta läsår. Det riktade sig främst till e98:orna och vi diskuterade frågor som är specifika för åk 1. Algebran och Diff- Inten fungerar ganska bra. Vissa tyckte att Algebrans kursupplägg var bakvänt. KDD:n fick sämre kritik. Det hade varit bättre att gå igenom teorin på övningarna och sedan få praktisera själv.

FUNKTIONÄRER Adam Malmcrona valdes till årskursansvarig (ÅSA) i ettan. Det är således till honom man skall gå om man vill starta en kursnämnd i åk 1. Detta val tror jag gör Adam till den första funktionären bland e98:orna! Grattis! Mårten Simonsson valdes till ÅSA i tvåan och Dan Mehlqvist tar hand om ESN:s hemsida även i fortsättningen.

STUDIEREKTOR Elektro har äntligen fått en studierektor. Han heter Fredrik Lundevall och kommer från Teleinformatik. Fredrik tillträder den 1 november och kommer att ha ett övergripande ansvar för E-utbildningen.

KURSNÄMNDSLOTTERI På nästa ESN-möte som blir i sista halvan av oktober kommer kursnämndslotteriet att äga rum. Under mötet kommer en lycklig kursnämnd att bli 5.000 kr rikare. För att få deltaga i lotteriet krävs att deltagarna har lämnat in ett regelrätt protokoll från en kursnämnd under läsåret 97/98. Protokollet skall vara KNORR tillhanda senast 4 dagar innan ESNmötet.

Magnus Almkvist
Studienämndsordförande


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.