Emissionen Nr 6 1998: Skönheten och odjuret.


Varför Chalmers när det finns Teknis?

Så lyder inledningsfrasen i sång nummer 120 i Konglig Elektrosektionens sångbok. Sången fortsätter vidare, ...Det kan inte jag förstå.... Nu är det kanske så att det inte är så många som funderat på varför, egentligen. De flesta tar nog bara för givet att Teknis är både bättre och vackrare än Chalmers.

Vi två, Anna och Uffe, stack dit för att se om det bara var en myt eller inte. Vi ville se vad Chalmers hade att bjuda på i jämförelse med vårt vackra KTH och vår fagra borggård.

Det räckte med att vi såg själva Chalmers för att börja undra hur någon ens kunde fundera på att börja där. Efter den första omskakande mötet med Chalmers gav vi oss så in på området för att leta efter Chalmers svar på elektros borggård.

Elektros borggård hittas

Efter en liten stunds promenerade på ett område som inte verkar riktigt planlagt hittade vi till slut en skylt som det stod elektro på.

Skylten pekade på en ingång, portal, i ett hus som såg ut som ett tråkigt bostadshus. Vi tog oss in i skuggan i portalen och fortsatte så ut på andra sidan.

När vi väl kom ut och ögonen vant sig vid solljuset mötte oss så elektros borggård ala Chalmers.

Borgården

Ett ord skulle kunna beskriva borggården: betong.

Ingen fanfar, ingen sorlande fontän... Bara en kompakt tryckande tystnad och värme.

Besvikelsen var total.

Rent textmässigt kan man beskriva chalmeristelektrologernas borggård som en otroligt tråkig skolgård, med några få ostrategiskt utplacerade träd som var det enda som gav någon trevnad åt denna borggård.

En skulptur

I det vänstra hörnet med avseende på vår inträningspunkt, stod det någon form av skulptur.

Vilken skillnad i inramning av borggård, vår egen fagra borggård som ramas in av rikligt skulpterade vackra byggnader, ett eget klocktorn, underbara gräsmattor att vila sig på under varma vår- och sommardagar, Adafontänen, höga, vackert placerade träd kring den centrala trappan mot Chalmers betongborggård med en inte alltför snygg skulptur, några gamla parkbänkar, cykelställ och några få träd som förhöjer intrycket minimalt.

Slutkommentar

Till er som nu fortfarande undrar varför man väljer Teknis framför Chalmers, kan vi bara rekommendera att själv åka ner och beskåda det hela.

Själva skall vi bege oss på en underskön promenad genom vår egen fagra borgård och njuta av skönheten.

Uffe & Anna


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.