Emissionen Nr 5 1998


SquVALp 98

Årets SquVALp fick finna sig i Elektros frånvaro.

Den 16 maj hade förmodligen årets bästa väder. Vindstilla, stekande sol och inte ett moln på himlen. Kort sagt en utmärkt dag för att bygga båtar och dricka öl. Det var därför inte konstigt att Smedsuddsbadet vimlade av marina entusiaster med hammare och målarpensel i högsta hugg. Men var var alla elektriker? Jag letade överallt och fann två lag från data och icke mindre än sju (7) ekipage från maskinsektionen! Men inget från Elektro. Det är förvisso ett välkänt faktum att elektrikern skyr vatten. Vem har inte någon gång fått en klocka eller kamera förstörd av väta?

Farkosterna var både talrika och av varierande kvalitet. Data byggde en fungerande ubåt som var mycket imponerande. När de blåste tankarna för andra gången hördes en skarp knall och besättningen övergav fartyget i panik. Maskin gjorde succe med Steamboat Willie, en moped med pontoner. Någon hade en liknande idé och satte ihop en soffa med en cykel via en böjlig led. Det behöver väl knappast tilläggas att detta inte fungerade särskilt bra. PromenadeOrquestern bidrog med en replik i naturlig storlek av PQ-bussen och Väg och Vattens Vitt bröd around the world var nästan skojigt.

En viss rivalitet lagen emellan kunde skönjas. Kanske bidrog det varma vädret och det snabbt trytande ölförrådet till agressiviteten. Man skulle till och med kunna se det som en ren krigshandling att äta surströmming under byggandet. Väl ute på sjön rådde fullt vattenkrig. Skäggiga vikingar kastade sig i vattnet och gick bärsärkagång med plastsvärd. Raggarna blev jagade av en flytande polisbil. En liten pojke i badbyxor gav sig in i bataljen och kastade vattenballonger på de tävlande.

Jag vet att alla som läser detta dunkar sina huvuden i matteboken och ångrar att de inte ställde upp. Nästa år blir det inget SquVALp. Nästa år blir det QuArne- VAL och den är inte till för att missas!

Fredrik Arnerup


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.