Emissionen Nr 5 1998: Lustigt spel


Elogen på offensiven!

I lördags klockan 14:00 inledde Elogen sin stora raggningsoffensiv med Sång på borggården. Manuskungen Stefan Söderberg och manusprinsessan Christin Wendel undervisade de kära nyantagna i Konglig Elektrosektionens sångbok. Trots förkylning och stundande heshet lyckades de bra och vi kan åter fröjdas över att Elektron0llan åter sjunger låt nr 77, Portos visa, med rätt melodi.

Kalaset fortsatte med en välbesökt Club Eloge som varade långt in på natten.

Ni som hade oturen att missa detta trevliga Elogenarrangemang behöver inte misströsta länge. Elogen dyker upp när ni minst anar det, för att framföra ett roligt gyckel eller en välljudande sång.

Om ni tycker att de blåklädda skojarna verkar ha det kul, varför inte själv gå med? I Elogen finns det plats för alla! Vi har ett antal grupper att välja bland och här kommer några exempel på vad man kan göra:

Manusförfattarnen

Men så här då?

- Här kommer jag Herr Shakespeare och jag har teaterritningarna klara!

- Men Othello, det där får du nog förklara.

- Joo, jag kallar den Globen, det är en kopia av den mänskliga huvudloben! Här i käken kommer folket in på rad och här i bihålan säljer vi dricka och choklad. I nacken hade jag tänkt att scenen skulle stå och i hjässbenet fäster vi en ridå...

- Är ritningen i naturlig skala?

- ...i entren skall de självklart betala, för var huvud en Karonslant.

- Är det en gubbe eller tant?

- Ehh, var var jag nu? Javisst, de bärande kotorna är sju. De håller taket på plats och här vi örat finns det en avsats. Där skall vi ha den kongliga balkongen. Här nere är salongen. Avrinnigen sker genom näsan, så regnar det är det bara att fräsa'n.

- Ni verkar ha tänkt på allt, men hur blir det när det blir kallt?

- Temperaturförändringar är ingen fara, fontanellerna är nämligen vidgningsbara...

- Vad bra, börja bygga med en gång! Skall du använda betong?

- Nej, jag har en ny revolutinonerande ide, allt skall byggas i papjemache!

Skådisen

Ha, ha! Kul! Och jag skall spela den förvirrade, gamle Shakespear, det lär bli helroligt! Och tänk jag då! Jag skall spela den totalt misslyckade hovarkitekten Othello! Vad kul!

Kostym

Om vi ger Shakespear pösiga äppelknyckarbyxor i grön plysch och en gammal maläten hatt kommer han att se perfekt ut. Och om vi dessutom sminkar honom full med rynkor kommer det att bli ännu bättre! Tänk er Othello i byxor a la McHammer och med en stor gul Super-Mario-hatt på huvudet...

Scenbygg

Och sen får jag bygga upp helt teatern till sista akten, och sedan skall fuskbygget rasa i slutet. Snacka om utmaning!

Ljudteknikern

Ja, och när allt rasar lägger jag in värsta ljudet, mer eko och förstärker basen!

Ljusteknikern

Och när alla i teatern dör och blir änglar samt djävlar, så ändrar jag ljuset så det blir spöklikt och kusligt. Lägger man dessutom in tung rök kommer det att se asacoolt ut!

Musikvalsgruppen

Vi har valt ut den perfekta låten till slutet.

Maestro

Sen börjar orkestern spela slutsången och den misslyckade Othello klämmer i med sitt solo!

Koreografen

Toppen! Jag hoppas att skådisarna har kondition, för här lär de få dansa ordentligt. Jag har planerat en avancerad och häftig dans till slutnumret.

Festfixaren

Men vänta lite. Värst vad ni var i gasen! Vad sägs om att vi festar loss ordentligt i kväll? Vi har fixat ett riktigt dunderkalas med mat, dricka och party hela natten lång!

PR

Om jag skriver ner det här, så blir det ju en perfekt annons till nästa nummer av Emissionen! Jag sätter in den där så fler kan få vara med och ha kul!

Directriesen

Bra! Be dem då att höra av sig till vår kontaktkvinna Petra Barkeby <e94_peb@e.kth.se>. Och glöm inte att berätta om vår hemsida också, att alla får vara med och hur kul vi har det och...ja, det var väl allt. Nej just det, jag höll på att glömma cliffhangern! Det bjuds ju på gratis mat och spri för alla som är på...

Elogen Kontakt
Petra Barkeby
<e94_peb@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.