Emissionen Nr 4 1998


Hemsidestäfvlan!

Nu var det dags att låta e95:orna grillas över den öppna elden och synas under ett mikroskop. Influenserna är många och det märks att det är många som känner varandra...

Det allmänna intrycket av e95:orna är bättre än av de tidigare årgångarna. Mycket därför att det inte är lika många hemsidor som bara är upplagda för att Jag vill ha en hemsida . De flesta har något vettig att säga även om dispositionen inte alltid är den bästa.

Länkarna

Konstateras kan att länkar spelar en stor roll på många hemsidor. Det finns till och med dem som endast har länkar på sina sidor. I och med utvecklingen av nätet och att allt fler använder internet för att hitta information, gratisprogram som man kan behöva och en massa annat spelar dessa länkar en stor roll hos användarna av internet. Det är ett enkelt sätt att fylla upp en sida om man inte har några idéer om hur sidan ska se ut. Om du vill hitta något så kanske e95_aol eller e95_lra redan har gjort det åt er. Där finns en hel del användbara länkar. Dessutom är e95_lra Djurgårdare och det är alltid bra.

Bakgrund och så

Testpanelen skulle vilja börja denna del av artikeln med att varna för att ha en plottrig bakgrund om man tänker ha något annat än just bara bakgrunden. Visst kan bakgrunden i sig vara snygg, men det hjälper inte om man skulle vilja se vad som står på hemsidan dessutom. e95_nry har bidragit med en något plottrig bakgrund och plottrigt på det, tyvärr.

Rätt bakgrund gör underverk för en hemsida medan fel kan förstöra den helt. I e95_nru:s fall har den bara försämrat intrycket, det finns värre exempel som vi inte ska ta upp här.

Stolta över Sverige

e95_ela, e95_jop och e95_lra har haft den trevliga egenskapen att lägga upp Sveriges flagga på sina sidor. Testpanelen har inte noterat detta tidigare i sådan vågad form på någons förstasida...

Teman

Vissa har lagt in teman på sina hemsidor som man kan tro speglar vad de tycker är kul och intressant.

Några teman är Opus (e95_dca), film- och tv-intresse (t.ex e95_dra) och Roskildefestivalen (e95_jol).

När man först kommer till en hemsida brukar det ta 1-2 sekunder efter att sidan är laddad tills man har bildat sig en uppfattning om personen som har sidan. Många tycker om tecknat, vilket syns då många har tecknade figurer på sina hemsidor.

Snyggaste sidorna

Nu blir det en uppräkning av snygga sidor! e95_eha har komponerat en sida i blått och vitt som är skön att se på. e95_eam har en stilren hemsida där man lätt ser vad som avses med olika saker. e95_jla har en halvenkel sida som är trevlig att titta på. En av de snyggare bilderna som ligger uppe på e95:ornas sidor är faktiskt en bild på en stad (!) e95_sso har en bild på Mhabad. e95_lol har hittat en bra disposition med snygga färger (det märks att testpanelen gillar blått och vitt!. red:s anm.). e95_mah har skapat en enkel, men bra sida som tilltalar sinnet. Med en enkel förstasida där man tar sig vidare via några länkar till intressantare sakerger plus i kanten. e95_msc har schyssta färger på sinsida, dock lite för många, trots detta kom den under rubriken Snyggaste sidorna . e95_pbe har lyckats skapa en mycket snygg förstasida, tyvärr fungerar ingen av länkarna vilket drar ner betyget. Vinnaren den här gången blir e95_mzo som med en enkel och ifrågasättande stil sätter en massa andra på plats.

Testpanelen


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.