Emissionen Nr 4 1998


12:eriet – mer än att bara städa 12:an

Jaha, ja då är väl vår, i alla fall alla utom 12c`s, mandatperiod till ända och 12:eriet 101010/101011 vårterminen går i graven. Vad kan man säga?? Om inte världsklass.

Vad är då tolveriet?

Jo, det är ett glatt gäng som ser till, oftast, att tolvan är i det bästa av tänkbara skick. Tolveriet består av vår högt ärade och vördade 12c även tillika ständigt sittande ordförande på våra väl organiserade möten(?!). Sedan har vi då dessa två underbara flickor som är till för att sprida glädje åt både folk och blommor, glädjeflickorna. Vidare har vi tolverinissarna som nissar omkring och fixar och donar, hoftorskar som värnar om våra söta vänner i vattnet (akvariet), vice 12c som är 12c`s högra hand och värnar om trivseln i Q-köket och sist men inte minst kopia, som ser till att vi kan kopiera mera.

Inte bara rosor

Att vara tolverist och ansvara för vår kära 12:a kanske inte låter sådär jättelockande och skall sanningen fram så är det inte alltid en dans på rosor. Nä, ibland är det till att dansa på tistlar också. Detta kan vara då man ser hur dåliga folk är på att plocka upp efter sig, ta undan disk, inte skräpa ner och mycket annat tråkigt, men nu skall jag inte förmana mer. Även om vi ibland må dansa på tistlar så är det oftast vi gör det med ett leende, för efter tistlarna kommer rosorna.

Kräftskiva

För att förhöja stämningen ytterligare klämmer vi in ett litet möte av trevligare karaktär då och då. Ett sådant möte var vår lyckade kräftskiva 980425. Vi började vid 13:30 och slutade lite senare för att buklanda rakt in på omtentapuben. Vad gäller själva mötet så antecknade en av glädjeflickorna löpande vad som skedde under mötet.Bilaga till mötesprotkollet finns en strecklista med Hallands fläder, öl, cider och bäska droppar. Bland övriga saker som avhandlades kan nämnas 23, Kalmar, Helan och annat smått och gott. Vår ärade 12c framförde Kalmarvisan suveränt, dock med avbrott för att en viss person ämnade ta över(!). Han fortsatte i samma stil med fler bejublade upptåg, som att försöka lära en av glädje- flickor meditation, samt visade oss alla hur man andas (se bild, 12c - en andningsövning).

Slutord

Summa sumarum, så borde fler pröva på att vara med i tolveriet. Så kommer det en chans att söka tolveriet, ta den...

en tolverinisse med 12:an i sitt hjärta... Uffe Kalla

12c -Magnus Schiöld
Vice 12c -Jessica Hallonquist
Glädjeflickor -Sussane Celper -Therese Marve
Tolverinissar -Ulf Kalla -Mikael Adenmark -Mårten Simonsson
Hoftorskar -David Elfvik -Erik Gunnheden
Kopia -Fredrik Gidlund



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.