Emissionen Nr 3 1998


Hemsidestäfvlan II

Nu följer den spännande fortsättningen på jakten på elektros snyggaste hemsida. Nu är det dags för e94:orna att släpas genom skärselden och bedömas...

Liksom förra gången har vi studerat många sidor, vissa bättre och vissa lite mindre bra. Många med mindre lyckade insatser, såsom Jag hatar hemsidor, HEJSAN, Fel sida, fanns bland e94:orna. Varför vet ingen, inte ens de? Och fortfarande, trots påtryckningar från emissionens stab, är det väldigt få som har sin CV på nätet...

Små saker att anmärka på!

Vissa hemsidor kunde ha uppdaterats snabbare, men vi finner att e94:orna i de flesta fall har hållit sig väl i tiden. Några fanns i alla fall. Vi ska inte ta med de längsta som har förflutit utan nöja oss med en liten julhälsning:

Sedan har vi dessa UNDER CONSTRUCTION, ja se själva

Finalisterna

Efter dessa glåpord skall vi presentera de som vi tyckte var bra och bäst. Det blev hård konkurrens om finalplatserna och vi kan ju inte ta med alla, eller hur?

e94_msi har pyntat en fin sida med finessrik layout. En schysst loggo med dennes initialer och stilren design. Man kan gå vidare och kontrollera e94_msi in på kroppen (se länk till höger) där denne har lite tekniska data samt andra lustigheter.

e94_jan har gjort sig rolig över windows och deras layout - ett lustigt tilltag på min ära. Länkar till lite olika ställen både här och var. Faktiskt hela listan, till sökvägar, tidningar och till en beskrivning av sig själv, även om man inte får reda på något. Länkarna.

e94_jro har gjort en sida som går i blått och vitt med lite inslag av andra ur regnbågen plockade färger. e94_jro har använt sig av frames för att skapa ett helgjutet intryck och har lyckats bra med detta. Ett minus i kanten är att sidan är lite bred, den får inte plats på 640 pixlar, inte ens med liten storlek på texten.

e94_lih har använt sig av java och frames för att skapa en fröjd för ögat. Fröjden är tillräcklig för att komma in på 5 i topp hos emissionen. På sidan finns en klocka som går (se överst på nästa sida), spejsat värre och en ledsign som är halvcool men tar lite lång tid att ladda. e94_lih fanns samma problem med storleken på sidan som hos e94_jro.

e94_mho vinner pris för e94:ors bästa länk: sportgrodor, på vilken man kan roa sig under en längre tid.

Och då har vi kommit dit... ja just det, vi ska dela ut priset för bästa hemsida bland e94:or och det går till e94_msi, trot eller ej, men så är det. Besök den och njut!

Testpanelen


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.