Emissionen Nr 3 1998


På rätt kurs

Kursen i Reglerteknik skall få ett annat upplägg och kursdagen för ESN-funktionärer närmar sig.

Senaste ESN-mötet var synnerligen givande. Vi hade representanter från KTH och från institutionen S3 där.

Helen Åsberg från KTH informerade om Projekt 1999 eller Jakten på den röda tråden. Helen berättade att syftet med projektet är att samla in en mängd med förslag på förändringar och förbättringar av det första året på KTH. Det gäller utbildningen, mottagningen och allt vad som har samband med dessa.

Alla teknologer kommer att få ett brev hemskickat där vi uppmanas att komma med förslag. Förmodligen är detta vår bästa chans på länge att föra fram våra åsikter om grundutbildningen. Utnyttja denna möjlighet att påverka. Det kan vara stort och smått.

Reglerteknik

Med på mötet var även Alf Isaksson. Han föreläser i kursen Reglerteknik gk för i treorna. Alf har tröttnat lite på att det aldrig händer något med utbildningsformerna och har därför kommit med ett eget förslag på förändring. Han vill frigöra tid för teknologerna och aktivera oss genom att minska på antalet övningar och föreläsningar.

På tiden som blir över skall teknologerna lösa uppgifter själva som sedan rättas och kommenteras av institutionen. Möjligheter till att få hjälp kommer att finnas. Studienämnden tycker att det är ett bra och intressant initiativ och vi stödjer det.

Kursdag

Som funktionär i ESN har man förmånen att få gå på en kursdag som läsår. Under dagen bjuds man på mat och det kommer en intressant föreläsare och talar. Således är det dags onsdagen den 6 maj för en kursdag och föreläsaren skall tala om hur man presterar bra under pressade förhållanden.

På dagordningen

TRIIS-middagen närmar sig. Den kommer att hållas i 12:an måndagen den 27 april. Då får alla TRIIS:ar träffas och utbyta erfarenheter. Nästa ESN-möte är den 5 maj och då ar alla som vanligt välkomna. Det bjuds på mat för dem som anmält sig.

För övrigt anser jag att Elektro skall ha en studierektor!

Magnus Almkvist,
Studienämndsordförande


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.