Emissionen Nr 3 1998: Önsketänkande?


Elektro på KTH bäst i Sverige!

Detta är något som alla E-teknologer och lärare på KTH gladeligen skulle vilja skandera. Frågan är om vi ärligen kan göra det idag. Håller vår utbildning på att bli sämre? Tappar vi i förhållande till andra Elektroutbildningar i Norden och resten av världen? Eller är vår utbildning världsbäst? Det kan inte bli bättre?!

Kandidera, och låt dina vyer expandera!

Detta är frågor som varje E-teknolog måste ställa sig. Om jag ska investera 5 år av mitt liv och skaffa mig en skuld på 300 000 kronor ska det banne mig vara värt varenda timme och krona! De som passivt sitter tysta är indirekt medskyldiga till utbildningens eventuella kvalitetssänkning. Vi har det rykte och den utbildning vi förtjänar!

Vad ska du då göra för att ta ditt ansvar? Jo, du engagerar dig i sektions- eller kårliv. Du går på Studienämndsmöten, på sektionsmöten, går med i kursnämnder och fyller i kursutvärderingar etc. Det räcker dock inte enbart med en utbildning i världsklass. En civilingenjör måste också kunna ta eget ansvar, samarbeta med andra individer, vara ett salongslejon, känna ansvar och gemenskap med övriga arbetskolleger. Det finns ingen fyrapoängskurs i detta, utan detta måste man lära sig vid sidan av studierna. Ett ypperligt sätt att begagna dessa egenskaper är att kandidera till funktionärsposter å Konlig Elektrosektion. Nomineringslappar finns vid den blå lådan med vita valen vid baren i 12:an. Du kan också skicka e-post till valberedningen val@e.kth.se

Valet sker sedan på sektionsmötet den 4 maj i 12:an.

 
Planeringen för höstens n0llning är i full gång. Jag hoppas även att du ställer upp här och bjuder igen för det trevliga mottagande du fick under dina första veckor på Elektro. N0llning är väl värd att återupplevas?!

 
Styrelsen arbetar vidare. Vi börjar få med andra utbildningar inom och utom KTH, och vår förhoppning är att detta skall komma dig till gagn. Lördagen den fjärde april var det t ex fest med Kemisektionen. Missade du den? Synd!

 
En till stor del helt ny Kårstyrelse valdes den tredje april. Fick sektionen någon representant? Från den första april är Kårhuset stängt. Hur går det med alla hungriga teknologer? Och är det sant att påskägg höjer prestationen under omtentor i påskperioden? Många frågor söker svar. Har du frågor till Styret eller mig? Skicka e-post eller hugg tag i mig i 12:an!

 
Gladare påsk! Grüss Gott!

Håkan Löfgren, Ordförande
Konglig Elektrosektion.
<eordf@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.