Emissionen Nr 3 1998: Fantasi


Låt fantasin flöda

April, april på er allihopa! Råkade ni ut för offentligt förlöjligande på 1:a April? I skrivande stund är det slutet på mars men jag kan garantera att jag kommer att gå på alla April-skämt som kommer i min väg. Ifall det är någon som råkar ut för ett sanslöst, halsbrytande eller på annat sätt oöverträffat pinsamt ögonblick kan väl denne någon underrätta mig om händelsens art och utformning. Om inte annat kan jag kanske använda mig av det nästa år.

Dock, April är av personliga skäl min favoritmånad. En månad som kan innehålla många överraskningar, framförallt när det gäller väder och vind. Någonting som skribenten ser fram emot är Vårbalen i slutet av månaden. Fester är alltid uppskattat! Någonting annat som man kan se fram emot är längre, ljusare kvällar och ljumma vindar. Grillfester, brännboll, solglasögon, lättare kläder och andra trevliga saker. Spontana kvällspromenader i någon lämplig park. (Ifall ni färdas i par se upp för parkbänkarna). Tänk att spendera en eftermiddag genom att luta sig tillbaka mot en vägg i lä någonstans och njuta av solstrålarna som värmer. Jag längtar redan!

Jaja, först kommer påsklovet. Vissa har ledigt, andra har det inte. Tre veckor fyllda av roliga eller tråkiga saker. Jag föreslår en lagom blandning. På så vis kan man uppskatta de roliga sakerna extra mycket. Gick ni på den? Inte det, nej. Vad kan jag säga? Försöka duger.. :-) Någon upplyste mig om att det endast kvarstår tre veckor kvar av schemalagd tid efter påsklovet. Tre veckor!! Jag är ju lite ny så jag fick mig en smärre chock men det är uppenbarligen den oförfalskade sanningen. Ingen pardon alltså! Jag vill alltså upplysa de som icke känner sig upplysta att det tydligen går väldigt fort på slutet.(?)

Varför kan inte livet vara som i filmerna? Intensivt, färgsprakande och spännande! Som ett stort drama som lämnar en helt slutkörd och tömd på energi. Endast känslorna finns kvar som en njutbar bieffekt. Det som är så bra med filmerna är att man får de stora känsloladdade momenten uppradade efter varandra och med tillhörande storslagen musik. Man behöver inte genomlida stunder som egentligen är ganska meningslösa. Ta t ex Titanic. Om det finns någon läsare som ej har sett denna film vill jag varmt rekommendera den. Ett lämpligt ord för att beskriva mig efter att ha sett Titanic är besatt . Det är mycket möjligt att jag tar för stort intryck av filmer men vad gör det?

Jag minns med fascination när jag och en kompis hade sett Thelma och Louise. Jag kom ut därifrån och kände mig så otroligt stöddig. Stöddig? Ja, det är nog ett bra ord. Man skulle också kunna säga kaxig, uppkäftig och lite allmänt galen. Det var ju några år sedan och jag hade precis fått körkort och dessutom lånat bil. Min kompis var inte så lycklig över att jag skulle köra hem i det tillståndet jag hade uppnått. Observera att mitt tillstånd var uppnått helt utan tillsatser och bestod enbart av ett överskott av adrenalin och andra signalsubstanser.. haha. Det blev också en ganska vild färd hemåt. Vik hädan! var kvällens tema.

Det är en kick att få en injektion av känslor på så kort tid. Känslorna må vara lyckliga eller ledsna, det är ändå sådant som får en överambitiös fantasi att må bra. Hur kan man bara gå förbi en flyghangar (sådana finns ju överallt) eller kanske en nedlagd fabrik utan att höra inledningen till Miami Vice? Var finns de där spännande ögonblicken i det riktiga livet?

Förmodligen borde man vara tacksam över att man slipper dem. Verkligheten överträffar ju oftast dikten på både gott och ont. Tänk om man levde som i filmerna? Varje scen vore en livets läxa och erfarenheten skulle komma som ett brev på posten. Intensitet i varje ögonblick. Jag kan inte se hur jag väntandes på bussen ger någonting av mening. Å andra sidan kanske det skulle vara psykiskt pressande att alltid ha hjärtat i halsgropen eller vara stum av känslor som svallar över. Det är därför man har fantasi. Jag älskar att bättra på verkligheten en smula. Livet blir vad man gör det till. Känner man för att leva i en Bond- film så kan man väl få göra det. Inga problem. Låt fantasin styra och jag kan garantera er ett liv i sus och dus!

Alexandra


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.