Emissionen Nr 2 1998: Sex, drugs & ...


Rock i 12:an

En lördag i slutet av februari var det dags för Rock i 12:an. Den här gången var det inte mindre än sju band som underhöll publiken fram till efter midnatt.

Årets rock i 12:an lockade dit ett stort antal teknologer och andra åhörare. Evenemanget drog igång vid 20-tiden. Många av de medverkande grupperna visade sig ha mycket talang, kreativitet och musikalitet. En anmärkning i kanten är att alltför mycket tid gick åt till att stämma om instrumenten under framträdanden.

Bob

Först ut var kvintetten Bob från Eskilstuna som framförde tre låtar. Deras musik var tung, ödesmättad och långsam. Låtarna var långa och i mitt tycke ganska omelodiska. Sången var väldigt lågt mixad, närmast ohörbar och det gick inte att höra om sångaren sjöng på engelska, svenska eller swahili. Medlemmarna var dock skickliga instrumentalister och kan säkert utvecklas i framtiden.

Shine

Bob följdes av en annan kvintett vid namn Shine. De spelade akustisk pop där en saxofon kryddade soundet. Undertecknad blev mycket imponerad av den här gruppen. Två av låtarna, Forest of lives och Superficial strangers, var särskilt bra. Flera av låtarna hade saxofonsolon som tillförde låtarna något och de andra i bandet var också skickliga musiker. Shine håller för närvarande på att spela in en CD.

Shattrd

Shattrd spelade tung, ösig hårdrock och är bra inom sin genre. Sångaren Adam var en mycket bra frontman med karisma och inlevelse. Bland annat fick han publiken att sjunga Här kommer det elektriker ... Gruppen har spelat ihop i tre och ett halvt år och medverkat på en CD med olika artister.

Musique-Ø

Denna välkända grupp inledde med The Kingsmens gamla klassiker Louie Louie och det är ju aldrig fel. De var väldigt samspelta och kunde verkligen spela. Deras musik var tung, bluesig och elgitarrbaserad. Musique-Ø avslutade med en cover av Neil Youngs Rockin' in the free world, men hade gärna fått fortsätta en stund till.

Mason

Mason utmärkte sig med att sjunga på svenska och genom att ha tre medlemmar som sjöng. Deras musik var melodisk elgitarrbaserad rock och lät mycket bra. De framförde tre egna låtar samt en cover av Alice In Chains Them Bones. I den senare var deras stämsång femstjärnig. När ska Mason spela någonstans igen?

Backseat Rythms

Bakom detta fyndiga gruppnamn fanns en mycket samspelt kvintett. De spelade tung ösig rock och lät ungefär som AC/DC när de är som bäst. Backseat Rythms lät ytterst proffsiga och fick en mycket entusiastisk respons av publiken. De blandade eget material med covers som Hard To Handle (Otis Redding), Whole Lotta Rosie (AC/DC), Highway To Hell (AC/DC igen) och Steppenwolfs tidlösa klassiker Born To Be Wild.

Jiyu

Jiyu bestod av fyra tjejer och en kille och kom sannolikt från Eskilstuna. Eller kanske inte ... Det finns de som påstår att de kom från väg och vatten. Oavsett vad de egentligen kom från så hade de definitivt ett eget sound - pop med bland annat fiol och slagverk som inte bara följde standardmodell 1A. Trummisen och i synnerhet gitarristen var sanslöst duktiga musiker.

Souddern Komfort

Den här gruppen skulle ha medverkat, men tyvärr blev deras trummis indisponibel så de fick ställa in sitt framträdande.

Text: Stefan
Foto: Isabel Gauffin-Holmberg & Joar


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.