Emissionen Nr 2 1998: Möte i monsunen


Esquadern 1998

Varje sommar första veckan i juni, efter tentorna, anordnas en seglingsvecka på Elektrosektionen. Denna går under namnet Esquadern.

Alla är välkomna att följa med på detta seglingsäventyr. Det blir en vecka med saltstänk, soldis, solhatt, sydväst, sand mellan tårna, solskyddsfaktor, snabbmakaroner och superkul.

Veckan till sjöss

Antalet båtar som är med brukar ligga runt 20 stycken. Varje kväll (från söndag 31/5 till fredag 5/6) samlas vi i en förutbestämd naturhamn och dit seglar man efter eget tycke och smak.

Vi kommer i år att segla söderut i skärgården, d.v.s. ner mot Huvudskär. Den exakta färdvägen är naturligtvis ännu hemligstämplad men kommer att offentliggöras sinom tid.

På kvällarna är det inplanerat en del gemensamma aktiviteter, t.ex. femkamp, grillkväll, bastubad. En afton är bokad för att ett företag ska komma ut till oss och göra en presentation av sig och sedan bjuda oss på en grillmiddag. Även på dagarna kan det finnas något påhitt; kanske en Esquader som flygfotograferas av kustbevakningens flygplan? Det beror på om någon i Esquaderstaben har en kustbevakningspappa. Vem vet...

Fin middag

Veckan avslutas på fredagen med en kappsegling till kvällshamnen som blir vid någon skärgårdskrog, kanske Sandhamn. Där ska det anordnas en seglarbankett, d.v.s. en finare middag med prisutdelningar o.s.v. Denna utsvävning kostar i princip inget för sponsorer vars pengar bekostar även den middagen.

Frälsarkrans

Varje båt har en besättning med en ansvarig skeppare. Skepparen och någon till bör ha sjöben eller kunna segla. Däremot är inte skepparkrans ett måste. Det gäller alltså att hitta någon som kan segla och sedan är det bara dra ihop ett gäng. Det spelar ingen roll om man äger en båt eller inte, eftersom det är lätt och inte särskilt dyrt att hyra en båt.

Anmälan

Anmälan till Esquadern sker på den Esquader-pub som vi kommer att anordna i Tolvan fredagen den 27 mars. Där kommer man att kunna spana efter den sista besättningsmedlemmen, lyssna på Evert Taube eller någon inbjuden trubadur, titta på lite videoklipp från tidigare Esquadrar, dricka öl och äta en rökt ål. På puben över båtar som går att hyra under Esquaderveckan. Man får ofta 10 % rabatt om man bokar båten före den 15 april, bl.a. därför ligger Esquaderpuben i slutet på mars.

Det kommer att kosta 150 kr per person i anmälningsavgift och för dessa pengar får man en Tshirt, ett overallsmärke, en liten tidning och lite annat smått och gott.

General von Klinkenhofen

Vi, Esquadergeneralerna med tillhörande stab önskar alla välkomna ombord och hoppas att ni vill följa med oss första veckan i juni. Titta på vår hemsida (http://​www.e.kth.se/​esekt/​org/​esquader) och maila oss på <esquader@e.kth.se> om ni har några frågor.

Magnus Almkvist d.y.
Anders Byttner


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.