Emissionen Nr 2 1998: Fram och tillbaka...


Kryss(nings)produkten?!

Uppdrag: Att beräkna absoluta krökningen på en kurva (linje) mellan Stockholm och Åbo.

En tapper liten skara om 25 E-teknologer samlades i de slaskande tiderna på Silja Lines terminal i Värtahamnen.

Tanken var att för ett kort tag råda bot på den begynnande mittperiodsångesten och ge sig ut att trotsa de kylande vindar som härjade havet under denna period. En stunds sökande efter nöje och att glömma allt under 23 timmar,egenligen 24 timmar, annars är inte tax free tillåtet.

Hytter eller vem bor var?

Nåväl, där samlades vi på terminalen med undertecknad som reseledare och började försöka att reda ut den emminenta röra av biljetter och vem som skulle bo i vilken hytt.Då dyker ännu en eteknolog upp och uttrycker sin önskan att medfölja på denna lilla studieresa.

Somliga har tur

Efter en kort överläggning ger han sig av mot biljettluckan för att lösa en biljett. Strax därpå kommer han tillbaka med ett leende som sträcker sig från öra till öra. Han fick nämligen en hytt gratis, en A-hytt med fönster på plan fem dessutom. Skall nämnas att vi övriga dödliga hade hytter på plan 2, under bildäck.

Ja, ja, då var det äntligen dags att gå ombord på Silja Festival. Kontrollen var ordentlig. Sju personer med en schäferhund kollade boardingkort och leg . Till slut så kunde vi äntligen pusta ut ombord. Nu väntade alla på att tax-freen skulle öppna.

Tax-free och sjöbusar

Vi hängde på låset och ledde anstormningen av tax-freen. Ombord på denna resa fanns även cirka 50 personer (läs: sjöbusar)från Kalmar och Göteborgs sjöbefälsskolor, vilket vi fick erfara i tax-freen. Vi skulle komma erfara det under resterande av kvällen och natten också.

Efter tax-freen började så kvällens festande med chips, nötter på flaska, GT på burk, annat tilltugg och andra intressanta buteljerade vätskor. Efter ett tags rumlande i hytterna bar det av mot den högst belägna baren på båten, Panorama bar och kareoken.

Skönsång?!

Sqush, sqush med bekanta handrörelser till Beach Boy s Get around

Uppe i baren anmälde sig snabbt en grupp eteknologer till diverse låtar och först ut var en trio som valt att sjunga Sweat, ala-la-la-la long. Skönsång eller kanske inte. Låten brände sig bokstavligen fast på trummhinnan. Sedan följdes den av fler, mer eller mindre vackert framförda låtar. Inte kommer vi då att förglömma sqush, sqush med bekanta handrörelser till Beach Boy's Get around.

Primalbeteende

Uppfyllda av den nyvunna glädjen i Panorama bar, bar det av ner mot Fun Fun Disco. Detta underbart byggda disco som mer eller mindre bara är en trappa. Där ägnade vi de närmast kommande timmarna åt att skaka våra ben och förkovra oss i primalbeteendet dans, till för en gångs skull en bra blandning musik serverad av båtens DJ.

One hell of a band

Lyckan blev total när One hell of a band äntrade scenen och rev loss ett gäng skakvänliga gamla godingar, mellan vilka sjöbefälen gjorde sig hörda med vrålet: Var är Kalmars hejarklack??

Festande fortsatte in på småtimmarna då alla (nästan alla!) rumlade i takt med båten mot sina hytter för att få några timmars sömn.

Dagen efter.....

Dagen efter grydde med solsken över en vacker skärgård, för de som nu var vakna vid denna tidiga timma på morgonen. Själv stod jag på däckblickad ut över det glittrande havet och kom fram till att man börjar bli skadad. Det kan inte vara något annat då man står och tittar på ett isflak som sakta rör sig på vågorna och tankarna rör sig kring ifall flaket kan bilda ett tangentplan på vågen samt om vågen är kontinuerlig i alla punkter?

Summering

Nåja jag hade några timmars frist i alla fall. Under dagen tittade så, mer eller mindre fräscha, personer ut efter hand. Några hade ont i huvudet, någon hade ont i foten och någon annan hade ont i baken(!). Summan av kardemumman, det var en lyckad kryssning.

Nästa kryssning är på planeringsstadiet och blir troligtvis 36 timmar. Väl mött ännu en gång.

Eder reseledare
Uffe Kalla


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.