Emissionen Nr 1 1998: OrdfOrd


Lägg en kabel i 12:an!
... eller ... Ring klocka! Ring!

Sektionen för Elektroteknik vid Tekniska Högskolans Studentkår bildades 1910. Vid det konstituerande mötet torsdagen den 10 november kl 7.15 em i hörsal F bildades officiellt sektionen och dess förste ordförande blev Einar Hussenius.

Åttisju år senare väljs det fortfarande en ordförande å Konglig Elektrosektion. Den 1 december 1997 fick jag den äran. Jag heter Håkan Löfgren, är 23 år och E95:a, och kommer från det vackra Dalom.

Jag ser fram emot ett intressant och spännande år tillsammans med hela sektionen och vårt nya Styre.

Min käpphäst kommer under det kommande året att vara en strävan att få E-teknologen att bli en aktiv teknolog. En teknolog, som aktivt och med intresse deltar i sektions- och kårliv. En teknolog som tar eget initiativ, känner engagemang och en naturlig samhörighet till E-sektionen och gemenskap med andra E-teknologer. En teknolog som vill påverka. Både inom sektionsliv och utbildning. Det är ni teknologer som formar sektionslivet. Sektionslivet blir till vad ni göt det.

Var med och påverka!

Redan idag finns det stora möjligheter att påverka och få information. På sektionens styrelsetavla i 12:an kan du läsa om vad som beslutas och sägs på styrelsemöten och sektionsmöten. Du kan maila och framför allt prata med oss styrelsemedlemmar om saker du vill ändra på. Hur vi ser ut kan du se på vår hemsida. Vår mailadress är: styret@e.kth.se. Du kan gå på SM (Sektionsmöte) tisdagen den 17 februari och skriva motioner till SM.

Till exempel -Jag yrkar på att sektionen inom 3 dagar ska dra in kabel- TV i 12:an, så att man kan se slutspelet i Amerikansk fotboll. För det är skoj!

Engagera dig i kår- och sektionsverksamhet. Gå med i föreningar etc! Högskolestudier handlar inte bara om plugg. Du ska ta tillfället i akt att lära känna nya människor, dina blivande kollegor. Kontakter du kommer att ha stor nytta av ute i arbetslivet. Det gäller att göra din studietid oförglömlig. Ta eget initiativ!

Sektionens rika historia

Något mer som jag anser mycket viktigt och som vi inte ska glömma bort, är vår rika historia.

Vi är 87-årig sektion med gamla anor och goda traditioner, värda att bevara.

En gammal historia är något som förenar och skapar samhörighet. Alla har vi väl diskuterat Erik G Hallén över ett glas med polarna. Sektionens historia och sektionslivet kommer också att vara givet samtalsämne och ett förenande band när du stöter på gamla E-Osquar och E-Osqulda ute i arbetslivet.

Emissionen kommer i år lägga stor energi på att återge vår historia för oss läsare. Detta ser jag fram emot!

Klockspelet i Klocktornet

Jag hoppas många med mig känner samma stolthet att plugga på Elektro på Kungliga Tekniska Högskolan. Jag hoppas du uppskattar de vackra lokaler och byggnader vi får förmånen att vistas i. Något som dock skapar smolk i bägaren är att klockan och klockspelet i Klocktornet, där Matematiska institutionen huserar, har stått stilla i alltför många år. Detta är enligt min åsikt oerhört pinsamt för en teknisk högskola i världsklass. Låta oss stämma upp och utropa: Ring klocka! Ring!. Låt ropen skalla tills Rektor åter låter visarna visa tiden.

Var glad, motionera och gå på SM den 17 Februari!

Tack för ordet!

Håkan Löfgren
ordförande Elektro
eordf@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.