Emissionen Nr 4 1997


Ordf. för ord

Hej! Jag hoppas att ni alla har haft en underbar sommarledighet med massor av sol, bad, grillkvällar och annat som hör sommaren till.

Tyvärr tycker vi nog alla att lovet är alltför kort men i år känns det ändå lite lättare då nästan ingenting har regnat bort. Jag vill hälsa alla 241 nyantagna ettor och de trettiotal treor från Västerås välkomna till livet här på teknis och på Elektrosektionen. Hoppas att ni tycker n0llningen har varit trevlig med glada faddrar, trevliga fester och att ni har lärt känna lite nya vänner. Ni kommer att upptäcka att det finns många roliga saker att göra även efter n0llningen förutom att studera, som man dock bör göra kontinuerligt.

Vad är Elektrosektionen?

Det enklaste sättet att förklara vad Elektrosektionen är, är att berätta vad vi håller på med. Vi har en sektionslokal som heter 12:an som är en naturlig samlingsplats för E-teknologer. Där finns det möjlighet att köpa bullar, kaffe, godis, läsk och även någon nyttig frukt från källeriet – sektionens navelstrång. Källeriet tycker inte om när folk försöker spara studiemedels pengarna genom att ta något utan att betala.

Förbättringar i 12:an

Tolveriet är de som ser till att 12:an hålls i sådant skick att Osquar och Osqulda trivs i vår sektionslokal. Under sommaren har det målats och fixats en hel del i Vextrummet. Det har satts upp nya lampor i det numera blåa innertaket och det liknar lite en stjärnhimmel. Nya trevliga ljusa möbler införskaffades i våras med hjälp av Ericsson Radio Access istället för de hemska blåa stolarna från Sing-Sing! Jag vill tacka tolveriet för allt arbete de har lagt ner, starkt jobbat!

Programrådets verksamhet

Programrådet, PR, har hand om den sociala biten, festverksamheten. De ser till att kranarna i baren aldrig sinar och att det ordnas n0llegasque samt en högtidlig Vårbal, tillika Elektrosektionens nyårsbal, för att ta några exempel.

Studienämnden

Den viktigaste uppgiften för Elektrosektionen är att bevaka och utveckla vår utbildning. Vi går här för att få en gedigen grund att stå på inför vårt arbetsliv som civilingenjörer. Elektrosektionens studienämnd är det organ där frågor som rör vår utbildning diskuteras. Här finns det möjlighet att komma med synpunkter och påverka kurser, föreläsare och assistenter. Ta vara på den möjligheten!

Andra aktiviteter

Ovanstående fyra områden är några exempel på vad Elektrosektionen håller på med. De finns många andra saker vi gör exempelvis spex, studentorkester, ELAB, studieresor, arbetsmarknad, internationella kontakter, idrott, skidresor, tidning och segling. Gemensamt för alla dessa olika aktiviteter är att det utförs helt ideellt, från källarnisse till ordförande, av E-teknologer. Hur det kommer sig att över hundra stycken ställer upp och engagerar sig i sektionen vet jag inte. Men en förklaring kan vara att det är väldigt roligt och att man träffar många människor. Ungefär på det här sättet har Elektrosektionen fungerat i över 87 år! Människorna kommer och går aktiviteterna består!

SM

Elektrosektionens högsta beslutande organ är sektionsmötet som hålls fyra gånger per år. Den 6 oktober kl. 17:15 i 12:an är det dags för höstens första Sektionsmöte, SM. Jag hoppas att vi kan klubba igenom några av alla de bordlagda revisionsberättelser. Det ska väljas en ny valberedning samt budgetberedning på mötet förutom behandling av inkomna motioner. Motionsstopp är den 1 oktober. Undertecknad hoppas att vi, den här gången, slipper konkurrensen från den tredje avgörande finalmatchen i hockey-VM och kan koncentrera oss på vad vi beslutar.

Till sist...

Slutligen vill jag önska alla och i synnerhet de nyantagna lycka till med studierna i höst. Jag har lovat mig själv att vara lite mer seriös och försöka hänga med i kurserna från början. Den som lever får se om jag lyckas med min ambition, men nu är det pubrunda som gäller...

Lev väl!

Folke Anger
Ordförande för Konglig Elektrosektionen
eordf@e.kth.se
070 - 564 72 93


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.