Emissionen Nr 3 1997: StURe & Styre


StURe har Ordet

På gång i vårsolen ... Har du tröttnat på KTHs sunkiga bibliotek? Har du längtat efter universitetets bibliotek? Med en massa läsplatser, grupprum, med luft och rymd? I så fall så kan ni snart göra långnäsa åt universitetet. Vi ska nämligen få oss ett fin-fint alldeles eget bibliotek!

Snart och snart förresten. Kanske kommer några av oss kunna vara med på invigningen som sker några år in på det nya årtusendet. Byggstart beror lite på när KTH kan börja att bygga på det nya Fysikcentrat.

Alla dessa frågor

Nog tjatat, ni är väl överfyllda av frågor som: Vart ska det ligga? Hur ser det ut? Kommer miljövännerna att reagera? Kommer ventilationen att fungera? Finns det läsplatser? Grupprum kanske? Och blir det ett fik?

Var skall biblioteket ligga?

Kanske det viktigaste av allt: Är det nära till tolvan? JA, det är det. Bara snett upp över Osquars backe och så står man utanför entrén som är en hel vägg av glas som speglar de gamla husens röda tegelmurar. Genom glaset syns också laboratoriebyggnadens gårdsfasader och det stora biblioteksrummet. Låter fint, men det såg lite konstigt ut med en stor glasvägg men klart bättre än den betongvägg som finns där idag. Det rör sig alltså om det s.k byxbenet, byggnaden mellan Thuset och fysik-huset.

Vad skall finnas?

Det blir ett fik i entré-planet, men det är väl i tolvan som det goda kaffet finns? Det kommer att finnas ett tjugotal grupprum, ett antal läsesalar, samt läseplatser lite här och var i det tre våningar höga biblioteket. Det kommer även att finnas ett separat biblioteksrum med läseplatser där man ska kunna hålla seminarier och vid vissa tillfällen även kunna framföra sång, musik och hålla fest!! Själva biblioteket kommer att finnas mellan byxbenen och alltså ramas in av Lallerstedts vackra tegelväggar. Högt upp på de bägge långsidorna kommer det att finnas balkonger med böcker och läseplatser. Det ser verkligen underbart vackert ut inuti! Ljus kommer att släppas in via taket som delvis är av glas.

Förbättrad ventilation

Är nu detta allt som har hänt hät åp KTH den senaste tiden? Inte riktigt: ni som har besökt xq4 har kanske märkt att det (förhoppningsvis) har hänt något med luften. Vad tycker ni? Är det bättre eller sämre?

Kårhuset ändras

Mer ombyggnadsplaner! Kårhuset är i stort behov av en totalrenovering, som troligtvis kommer att ske under nästa sommar. Några stora förändringar: diskbandet kommer att försvinna ner i underjorden. Matutlämningen kommer att byggas om. Utbudet ska bli mer lättöverskådligt och ni kommer att kunna äta wok och en massa annan spännade mat förutom dagsutbudet. Dessutom kommer man försöka få bort skolbespisningsatmosfären och göra kårhuset mer enhetligt. Visste ni förresten att kårhuset är byggt i tre etapper med ca tjugo års mellanrum?

Vill du veta mer om kåren eller något annat? Kontakta mig gärna på e95_ali.

Dags för vårkänslor

Nu är det dags att gå och titta på blommorna som blommar!

Åsa Lindström

Styret säger tack och hej!

Inte för att ni blir av med oss utan för att vi vill tacka alla funktionärer som jobbat hårt och ivrigt för sektionens väl, och alla trevligta E-osqulda och E-osquar som gjort Elektrien till en trevlig nation.

Det har varit en slitig vår men nu är det dags att skörda frukterna;

EN NY BUSS,

en sektionslokal som inom kort kommer att se alldeles otroligt fräsch ut, med experthjälp av en arkitekt

...och en massa annat!!

Ha en skön sommar, åk på Esquader och vila upp er ordentligt inför hösten!!

Kramar från Edert Styre!


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.