Emissionen Nr 1 1997: Nytt Styre


ORDF-ord

Hej!
Jag hoppas att ni alla har haft ett underbart skönt jullov med massor med mat, släktingar, Kalle Anka, nyårslöften, skidåkning eller annat som hör ett jullov till.

Själv hade jag ett mycket välbehövligt uppehåll från studier, spagetti och struliga labbar. Men nu är man tillbaka på sin vanliga diet!

Ny ordförande

Från årsskiftet bytte elektro ordförande. Jag som skriver detta heter Folke och flyttade från Västerås -94 för att börja mina studier här. I år kommer jag att vara ordförande på sektionen.

Jag har som mål för året att bland annat se till att vi får mer kontakt med andra sektioner och andra skolor. Det finns en värld utanför elektro värd ett besök!

Under våren hoppas jag att sektionen får en möjlighet att ersätta den nu sålda elektrobussen (vi fick 25 000 kr för den!) med något mer tillförlitligt och representativt fordon.

Elogen

Under -96 började några elektriker klura på om elektro inte skulle ha ett eget spex. Elektro har ofta varit med i kårspexet när inget eget spex funnits, så kunskapen om hur ett spex ska utföras finns.

Den lilla skaran har växt från ett fåtal personer till knappt hundra entusiastiska teknologer och annat löst folk med uppgifter från att agera på scen till att bygga roliga effekter. Själv är jag med i Lustspelets Lakejer – festfixargruppen.

Under våren kommer vi att ordna pubar, resa till AcaPulco och arrangera en dundrande slutfest. Världspremiären för Elogen kommer att ske på Södra Teatern den 30 april. Om du är intresserad av att vara med i detta historiska arrangemang, titta på Elogens anslagstavla i 12an eller kontakta Karl-Henrik Hagdahl, e94_kha.

Många elektriker blir det...

Elektro har aldrig varit så många som vi är nu – på gott och ont. Över 300 e96or började i höstas och e94orna blev närmare 300 när våra vänner från Västerås kom hit.

Detta har ställt till med en del trassel med överfulla föreläsningar och för få övningsgrupper. Kansli EIT (elektros och datas kansli) har tänkt minska antalet intagna till höstterminen -97 för att problemen inte ska upprepa sig.

Det är viktigt att vi genom studienämnden ändå fortsätter att påtala eventuella fel och brister. Kvaliteten på vår utbildning får inte bli lidande för att så många som möjligt ska utbildas.

Ibland undrar i alla fall jag om det inte har blivit för mycket massutbildning där det viktigaste är att få så många som möjligt för en så liten penning som möjligt!

Samtidigt läste jag i en av morgontidningarna att det skulle behövas fyra gånger så många elektro civilingenjörer för att tillgodose industrins behov. Enligt kansli EIT har alla 150 som tog ut sin examen för drygt ett år sedan jobb! Vem sa något om arbetslöshet?

Februari SM

Måndagen den 17 februari klockan 17.15 i tolvan är det Februari SM. Där kommer bland annat ny ÖSK och nya Förfaddrar att väljas. Kom dit och se vilka det blir och vad de har för funde ringar över hur n0llningen ska se ut i höst!

Väl mött! / Folke


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.