Emissionen Nr 5 1996: OrdfOrd


Willkommen, bienvenue, welcome!

I skrivandes stund är det fortfarande sommar och hela Teknis område har sommarlov. Jag sitter i datasalen och försöker komma på några kloka ord. Det är inte alltid så lätt.

Jag hoppas att ni alla har haft en bra och skön sommar och vilat er ordentligt. Sommaren är snart slut, men det är inte fullt så trist som det låter. Vi har ju en helt ny årskurs att hälsa välkommen till Elektrosektionen.

Hjärtlig välkomna alla e96-or!

Vi har även fått nya e94:or från Västerås. Ni är hjärtligt välkomna ni också!

Käck och rolig rubrik

Jag heter Cecilia och är ordförande på Elektro. Just nu påbörjar jag mitt fjärde år på teknis, och jag trivs jättebra. Det hoppas jag att ni också skall göra. Ni har en rolig tid framför er, så ta vara på den. Det första året är alltid jobbigast, men är man bara litet envis så klarar man av den här utbildningen.

Funktionärer fungerar

Elektrosektionen har en ganska stor organisation, där alla elektriker som vill kan hjälpa till. På December-SM, d.v.s Elektros SektionsMöte i December, kan man kandidera till de olika funktionärsposterna. Men det får ni veta mer om så småningom. I Elektrosektionens styrelse sitter förutom jag elva mer eller mindre tokiga Eteknologer. Vi svarar gärna på frågor om ni undrar något.

Vi har ju en lokal!

Vår sektionslokal Tolvan, som ligger på Osquars Backe 12, är en mötesplats för alla som går på Elektro. Dit tycker jag att ni skall komma ofta. Kaffe och godsaker kan man köpa till billiga priser av källeriet, vilka gör allt för att vi skall gå upp i vikt. Vår sektionslokal skulle ha genomgått en ganska omfattande uppfräschning under sommaren, tyvärr var det inte så många som kunde hjälpa till. En del har iallafall gjorts och resten kommer att göras under hösten. Prata med vår tolverichef (12C) Folke Anger, E-94, om du vill hjälpa till.

Sommarminnen

Jag hoppa att alla elektriker har haft en bra sommar. Själv har jag mest jobbat och latat mig så nu ser jag fram emot en spännande höst. Som vanligt har jag lovat mig själv att bli en bättre och framför allt flitigare människa det här året. Listan på saker man vill förbättra ser likadan ut varje höst. Träna mer, sluta äta så mycket godis och till sist plugga mer och mer regelbundet. Frågan är vilken som kan tänkas bli uppfylld om det nu blir någon överhuvudtaget. Omtentor är något man helst skulle vilja slippa, men det gör man ju oftast inte. Det är alltid svårt att komma igång så här efter en längre tids ledighet. Som plåster på såren kan ni ju alltid fundera över vad en klok man sa en gång: Var inte rädd för motstånd - kom ihåg det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger.

Till sist vill jag än en gång hälsa er alla nyantagna hjärtligt välkomna och alla er andra hjärtligt välkomna tillbaka. Ha det bra. Vi hörs!

Cecilia Ohlsson,
Elektrosektionens ordförande.


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.