Emissionen Nr 2 1996: Ordford


Gå på vårbalen!
Det tycker nog vår ömsinta, godissugna ordföranden så här när våren börjar göra framryckningar in i vårt kära fosterland.

När jag skriver dessa rader är det snart tentaveckor och godistarmen skriker. Jag vet inte om ni är som jag men så fort tentorna närmar sig kan jag äta hur mycket godis som helst. Undrar om hjärnan förbrukar de extra kalorierna. Förmodligen inte.

Källeriet gör det ju inte lättare för en att sluta heller. De har tydligen bestämt sig för att få sektionen att gå upp i vikt, men jag klagar inte över billigt godis. Slut på struntpratet och dags för lite seriös information.

SM

Vi har haft ett roligt SM för några veckor sedan. Det var många som var där och det tycker jag var roligt, ju fler som tycker desto bättre. Vi hade inte bara roligt, vi bestämde en del saker också. Nya högtalare till växtrummet har införskaffats, så nu kan man lyssna på musik i hela 12:an.

För er som är blinda kan jag tala om att pelarsalen har fått tjusiga gardiner och borden har fått blommor och dukar.

Jag vill också passa på att önska nya FoF och ÖSK lycka till med förberedelserna inför n0llningen i höst. Vi fick en Esquadergeneral i år också, Magnus Almqvist heter han (Må Herren ha nåd över våra själar... (red.anm.)). Hoppas att han inte blivit miljöskadad det senaste året och tar ubåten istället för segelbåten (Vänta nu.. Almqvist... Det var väl kaptenen på Silja Symphony? (red.anm.)).

Tolvan

Fixats och donats i tolvan har det också gjorts. Jättefint blev det, och det var roligt att se att så många var där och hjälpte till. För er som är blinda kan jag tala om att pelarsalen har fått tjusiga gardiner, borden i växtrummet har fått blommor och dukar och en del skyltar har satts upp lite här och var. Har just du en idé om vad som kan göras för att få tolvan mysigare så prata med 12C Folke Anger. På SM utlyste vi en tävling där små som stora, tokiga som seriösa förslag kan lämnas in. Styret kommer att presentera ett färdigt förslag på Maj-SM. Förslagen lämnas skriftligt till Folke eller någon annan i styret.

Kamratstipendiet

Kamratstipendiet är ett pris som Kåren har instiftat och som delas ut varje år. Sektionsmedlemmarna utser en eller två kamrater som vinner pengar från Kåren. På SM kom vi fram till att styrelsen ska ta in röster och sedan utse två personer till vinnare. De kommer att presenteras på vårbalen den 30 april.

Om du har en kamrat som du tycker är en riktigt bra kompis, lämna in en röst, det vill säga kamratens namn och en motivering, skriv under med ditt eget namn och årskull. Eposta den gärna till styret@e.kth.se.

Kalas

En del representation har jag och några andra hunnit med också. För några lördagar sedan var vi på Medicinska Föreningens Amphioxgasque, deras motsvarighet till vår n0llegasque. För att knyta kontakter och sprida lite elektronik omkring oss så fick de en elektronisk ölöppnare. Själva ölöppnaren var en vanlig väggfast variant men den var monterad på en elektronisk räknare. Varje gång en öl öppnas räknas räknaren upp. 9999 stycken öl kan man öppna med den, sedan nollställs den.

SIK 75 år

Våra vänner SIK, Elektroteknologer i Finland Helsingfors, har fyllt 75 år, bara barnet. Några från styrelsen och ett gäng från EESTEC var där och gratulerade dem. Födelsedagen firades med en bal i Kårhuset. Finnar är ju rätt bra på att festa, så det blev ett hejdundrande kalas hela natten. Mer om denna resa kan du läsa i en separat artikel.

För att sprida lite litterära kunskaper på sektionen ska ni som avslutning få ett citat av en känd filosof. Citatet går precis som tidningen i våldets tecken. Det är fritt att tolka precis som ni själva önskar, gör inget dumt bara.

Då och då bör man slå ihjäl en amiral för att sporra de övriga
- Voltaire

På återseende
Cecilia


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.