Emissionen Nr 7 1995: SNOord


SNO dig på, Fredrik!

Hej! Hoppas ni har det mycket bättre än jag. Jag har just haft en virusinfektion men börjar nu bli bättre.

Videoföreläsningar

Institutionen för Teleinformatik som ligger i Kista föredrar att använda föreläsningar direktsända från Kista. De kurser som är drabbade just nu av detta är Tillförlitlighets- och köteori för E och D samt Telesystem för D. Kursnämnden i Tillf. & kö. gjorde en undersökning då de bad teknologerna besvara frågan: Anser du att denna undervisningsform är bra: Betyg blev 1,6 (av 5 reds anm).

Ett kursnämndsmöte hölls den 14 november med prefekt Björn Pehrson, telesystemföreläsare Gerald Chip Maguire Jr, studierektor Håkan Bergdahl samt tekniker Mats Erixon. Efter nästan två timmar lyckades vi förmodligen få dem att inse att vi inte vill ha videoföreläsningar, så i skrivande stund verkar det som vi slippar det i Telesystem som får i period 3.

I Tillf. och Kön som går nu har man just ändrat så att föreläsaren är i Q1 och ingenjörsskolan ser honom via video. Själv skall jag ha ett möte med Rektor Janne Carlsson samt ett med vice Rektor Gunnar Svedberg nästa vecka. Det går att påverka Gå med i en kursnämnd så får ni se!

Mentorskap

Kansliet undersöker nu möjlighet att erbjuda alla tjejer som nyantages hösten 1996 en mentor. Mentorn kommer att vara en person från någon institution på KTH. Mentorerna kommer inte helt säkert att vara kvinnliga. Vad anser ni om detta? Kom och berätta.

Datortillgång

Datortillgången är som bekant usel och det gäller tyvärr generellt på KTH. På vårt senaste Linjeutskottsmöte beslöt vi att kansliet skall undersöka möjligheter att debitera institutionerna för deras datorlaborationer. Detta skall förhoppningsvis ge två effekter:

1. Kansliet får pengar att köpa in fler datorer för.

2. Institutionerna minskar användningen av laborationer då de kostar pengar.

Teknologdatorprojektet

Till nästa år skall man försöka utvidga projektet att även innefatta de elever som är utlokaliserade. Vi som är äldre får kanske tillgång till den tredje skivan också.

Miljökursen

Tyvärr blir det nog ingen kurs i vår. Rektor säger att vi inte får köpa någon kurs utanför KTH. Detta är mycket synd då jag är övertygad om att kursen hade blivit mycket bra. Förhandlingarna fortsätter...

Avslutning

Som avslutning till mitt sista SNOord vill jag tacka alla som hjälpt mig genom åren, och jag kan lova er alla att jag inte ångrar mig utan vill härmed rekommendera alla att engagera sig då det är mycket roligt, lärorikt och framförallt lär man känna nya människor över linjegränserna. Engagera er mera. Jag vill därmed önska min efterträdare lycka till!

Fredrik Carlsson
Studienämndens Ordförande
fredrikc@elixir.e.kth.se
Tel: 717 77 90


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.