Emissionen Nr 7 1995: EESTEC


EESTEC Stockholm Tour 1995

Hej,
vi är i AAchen och är är allt bra. Solen skiner och vi behöver inte plugga. Resan gick bra. Nio personer i en minibuss. Gulligt. Östtyskland heter det visst inte längre, men vi har varit där ändå. Speciellt Rostock såg vi mycket av. Två timmars bilkö.

Maastricht var fint. Det ligger en timme härifrån – i Holland. Där har de 220 kilometer långa gångar under deras berg. Två personer höll på att dö där förra året. Anders trodde att man drack kaffe i en coffee-shop. Ända tills att han såg att priserna var per gram.

I Belgien är det kallt. Fast det var bara bra för då var leran frusen. Vi gick runt en myr i tre timmar. Bra sätt att bli av med huvudvärken.

Vi var i Köln också. Där har dom en stor kyrka (där också...). 130 meter högt torn. Spiraltrappan var lång och kall. Bryggerierna är små och under mark. Bryggarmästaren såg utsom folk gör mest här nere (hockeyfrilla och mustasch).

Skridskor åkte vi en kväll. Först hundra varv åt ena hållet i en ishall och sedan vände man och åkte lika långt åt andra hållet.

Väldigt ont i fötterna får man, fast det var kul. Sschpeciellt efter ett glas glühwein. Alla tyskar trodde vi var födda på isen. Det är vi inte. Spanjoren trodde vi var födda i igloosar. Det är vi inte heller.

Annars är allt bra. Ölen är gratis och flickorna är jättesöta (speciellt i Maastricht).

Hälsa allihopa!

Puss & kram från AAchen,

EESTEC Stockholm genom Daniel, Lotta, Anders, attias, Ponthus, Henrik och Martin.

P.S. Anni och Petteri hälsar också.

 
 

 
Hej igen,

vi är framme i Wien nu. 100 mil på autobahn tog bara 11 timmar. Här har det snöat i ett par dagar. Nästan alla har köpt nya skor och långkalsonger. Nu trivs vi som fisken i snön. Vi har sett allt som man ska se som turist. Schönbrunn i snö, Hofburg i snö, Spanska ridskolan på video (dansande hästar till wienervals i 40 minuter), 100-Wasser-Haus i snö, m.m. i snö.

Här har vi tittat på ett oljeraffinaderi, ett vattenkraftverk och en videofabrik. Oljeraffinaderiet var fyra kvadratkilometer RÖR. Reglerinstitutionen var jättefin (kan någon förklara vad fuzzy logic är?).

Wiener-schnitzel är gott. Det äter vi nästan varje dag i mensan, d.v.s. kårmatsalen. Igår fick vi det på kvällen också. Vi var på schnitzel-haus, deras Valhalla-grill. Jättemycket kött, fast nästan ingen pommes frites. Köttbitarna stack ut utanför tallriken.

Vi kommer hem på söndag, lagom till jublet hoppas vi.

Ölen är billig och pojkarna är jättesöta.

Hälsningar, EESTEC Stockholm

P.S. Vi vill sova snart...



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.