Emissionen Nr 6 1995: SNO-ord


Ord av SNO

Hej! Nu har terminen kommit igång på allvar och det börjar bli dags för tentapluggande.

Bo wahlberg, Fakultetsnämnden EIT, har utrett mellanblock och fördjupningsblock. Utredningen föreslår att de tre mellanblocken skall bli fyra stycken. Dessa är:

Anledningen till detta är att elevströmningarna motsvarar dessa block bättre än de nuvarande. Fördjupningsblocken kommer att bli färre och istället större. Detta kommer att medföra större valfrihet för oss teknologer.

Elektronikinstitutionen skall snart få en ny professor i elektronikkomponenter. Detta kommer troligen att leda till fler analogkurser, vilket det råder brist på nu.

Linjeutskottet

Ny ordförande är Bo Wahlberg. Övriga ledamöter är Stefan Östlund (EKC), Gunnar Petterson (TET), två övriga lärare samt jag och vSNO Fredrik Jonsson.

Ett belastningsschema håller på att göras, som skall mäta arbetsbördan för teknologen. Institutionerna skall rapportera till kansliet hur många timmar hemtal tar att göra och när de skall ligga. Kansliet skall sedan se till att belastningen blir jämn över perioden.

Miljökursen

Kursen omfattar 4p och kommer att förläggas till årskurs 2. I vår går den som övrigt valbar kurs i period 4. Kursen behandlar bland annat miljöanpassad produktutveckling, juridiska aspekter och arbetsmiljö. Jag vill verkligen rekommendera kursen.

Doktorander & undervisning?

Är det bra att doktorander tvingas att undervisa? De får dessutom inga meriter för sin undervisning. Vad tycker du? Beslut om vad Elektro tycker sker på nästa studienämndsmöte den 6/11.

Utöka utbildning till 200p?

Se artikel om detta!

Årets lärare

Nominering av årets lärare sker skriftligen till mig senast på nästa studienämndsmöte. Beslut sker sedan på sektionsmöte i december.

Fredrik Carlsson, E-93
SNO@elixir.e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.