Emissionen Nr 5 1995: Datorer


Senaste fakta från teknologdatorprojektet

I höst startar KTHs teknologdatorprojekt. Detta är i första hand till för alla nyantagna, men äldre teknologer kan få taga del av projektet.

Tyvärr är långt ifrån allt klart i projektet, så jag kan inte delge er så mycket fakta.

Till nyantagna

Jag vill uppmana dig som är nyantagen att tänka efter noga om du verkligen behöver en dator, med tanke på att en dator är dyr. Jag kan upplysa er om att man klarar sig utmärkt utan egen dator. Fördelen med en egen dator är att man slipper jaga efter lediga datorer i skolans datorsalar. Jag tycker att ni skall prata med era faddrar eller mig innan ni bestämmer er.

Måsten

Teknologdatorprojektet innebär:

  

Att KTH söker en leverantör som skall kunna erbjuda förmånliga priser för studenters inköp av PC- eller Macintoshdatorer. Cirkapris är 15000-20000 kronor. Om KTH inte finner en leverantör uppmanas de nyantagna att köpa datorer själva. Man ställer vissa minimikrav: För PC är dessa:

Att KTH ordnar programvara på tre stycken CD för 200 kronor som skall innehålla:

Att KTH utökar sin modempol till följande storlek:

Teknologdatorprojectets websida

Att KTH ordnar så kallade helpdesks, dvs hjälp-betjäning, både centralt och lokalt på de enskilda linjerna. KTH anslår pengar till fakulteterna för detta. Den centrala skall vara öppen även på udda tider av dygnet.

Fredrik Carlsson
fredrikc@elixir.e.kth.se
Telefon: 717 77 90


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.