Emissionen Nr 5 1995: Styret


Presentation av Kongl. Elektrosektionens fantastiska styrelse

Ja. Jag minns faktiskt hur det var i början. Man fattade ingenting. Vadå ordföranden, styrelse, sektion och kår? Hur funkar allt?

Jo så här är det. Genom att du börjat plugga på en högskola (universitet med för den delen) så blir du ansluten till den kår som hör till den skola du pluggar vid. Kåren går lite grann att jämföra med en fackförening. Kårens främsta uppgift är att bevaka medlemmarnas studier och studiesituation. Våran kår ser även till att det finns en restaurang, en bokhandel och en pub som du som medlem kan utnyttja. Allt detta ryms i kårhuset som kåren äger. Vem är då kåren. Jo det är faktiskt så att kåren drivs av oss genom en kårstyrelse, som består av studerande teknologer som tagit ett sabbatsår, för att ägna sig åt kåren. Styrelsen är verkställande organ, och högsta beslutande organ är något som heter Fullmäktige, där en massa olika teknologer sitter, bl.a jag. Vi träffas ung. 2 ggr per termin.

Problemet är nu att KTH är himlans stort, och teknologerna är många. Kåren har därför en massa underorganisationer som kallas sektioner. Du tillhör Elektrosektionen då du valt att studera Elektroteknik 180p. Elektrosektionen är till för att befrämja sina medlemmars studier och varmed där äger sammanhang (Konl Elektrosekt stadga). Vi bedriver därmed studiebevakning, kaféverksamhet, pub- och festverksamhet och anordnar även studieresor. Till detta har vi en lokal: våran sektionslokal Tolvan. Allt detta kräver naturligtvis arbete och pengar. Arbetskraften är du. Teknologer arbetar helt ideellt och har samtidigt skitkul tillsammans. Haka på och var med, du kommer inte att ångra dig! Pengarna kommer från sektionsavgiften. Men tanken är att varje verksamhet ska bära sig själv. För att hålla koll på allting, det är mycket pengar som omsätts ska du veta, behövs någon form av övergripande organisation. Det är där som styrelsen kommer in. I styrelsen sitter i princip en representant från sektionens alla delar. Vi har en ordförande, vice ordf, sekreterare, kassör, SNO, 12C, källarmästare, klubbmästare, AMSE, StURe, Chefsemittör och en öfvrig.

Det finns lite fina bilder på oss alla. Där står det också vad vi heter. Kontakta oss gärna om du undrar om något.

/Styrelsen genom dess eminenta ordförande Magnus.


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.