Emissionen Nr 5 1995: Studier


Studienämnden

Hej! Hoppas ni har haft ett bra sommarlov och vilat ut er så ni är laddade inför hösten.

Ny vice sno är Fredrik Jonsson, han är E91 och har varit TRIIS, Ina och pajas tidigare.

Kursnämnder

Nu när hösten har kommit drar vi igång med vår största verksamhet i studienämnden, nämligen kursnämndsverksamheten. Det är här vi framför positiv, negativ och framför allt konstruktiv kritik till föreläsare. Jag vill påstå att ingen kurs är så bra att den inte kan bli ännu bättre. Gå därför med i en kursnämnd och påverka din och andras studiesituation till det bättre. Har du några frågor, prata med vår KNORR (KursNämndsORganisatöR) Peter Krans som är E92:a.

Studiesituationen för E93

Arbetsbördan för E93 är som bekant enorm. I sista perioden lästes fyra ämnen som alla innehöll laborationer eller hemtal. Maple-laborationerna i diff. & trans. var helt skandalösa. De gav lite och handledningen var usel. Föreläsaren Claes Trygger tyckte det var helt okej att alla lämnar in samma lösning och var egentligen inte intresserad av att ha maple-laborationer. Är detta kvalitet? En grupp på tre teknologer har tagit saken i egna händer och diskuterat saken med Gunnar Svedberg som är vice rektor för grundutbildningen. Ett mycket bra initiativ som jag gärna ser fler av. Detta har resulterat i att ett möte skall hållas med Bengt Ek, studierektor för matamatik, Claes Trygger, Inger Larsson, SNO och vSNO. Vi hoppas att detta leder till att matte-institutionen rycker upp sig.

KansELIT

Så kallas vårt kära kansli som hjälper oss i vått och torrt. Kanslichefen heter Inger Larsson. Kansliet har några utskott där vi teknologer har representanter. Fakultetsnämnden beslutade på förra mötet välja ny ordförande och vice ordförande. Dessa är nu: Ordförande: Jan-Olof Eklundh Vice dito: Göran Andersson

Studienämndsmöte

Det beslutades på mötet 9/5 att Elektro vill införa gemensamma regler för miniräknare på KTH samt att vi vill ha följande förslag:

Årets lärare

Bronislaw Krakus valdes till Årets lärare på KTH. Han fick mottaga diplom och ett pris på 10.000 kronor vid diplomutdelning. Han undervisar i matematik och är universitetslektor. Han undervisade i en- och flervarren på Elektro till och med 1992. Sedan dess undervisar han för mindre sektioner, bland annat I-sektionen. Årets lärare på Elektro blev som bekant Behrouz Aghili.

Fredrik Carlsson, SNO
SNO@elixir.e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.