Emissionen Nr 5 1995: Vill du göra 12:an finare?


Kom med i e-kompost!

Vi på sektionen kan, tillsammans med övriga på KTH, njuta av att gå i en fin skola. Vi har också en fin sektionslokal på Osquars backe 12, kallad tolvan. Men tolvan behöver frächas upp.

En förbättring som kan göras är att sortera soporna. Om man delar upp skräpet ser det frächare ut och är lättare att ta hand om, detta är miljögruppens huvudsakliga uppgift. Men det finns även annat man kan göra.

E-kompost, som Elektrosektionens miljögrupp heter, bildades i våras för att se till att pappret kunde återvinnas. Det var utgivningen av tidningen Metro som startade det hela.

Sammanfattning för de som inte vill läsa en hel sida text

Budskap:

Vi är nu för få och söker nya medarbetare. Alla välkomna!

Valspråk:

Slå ett slag för Elektro och naturen på samma gång

Sätt att få tag på oss:

Glöm inte att kolla in vår hemsida på WWW.

Historia

Det var som vanligt en gång en ovanligt vanlig vårdag. Men som vanligt på ovanligt vanliga dagar, så hände något ovanligt – en ny tidning gavs ut.

Eftersom tidningen var gratis så tog man hellre ett eget exemplar än att läsa ett begagnat, och när man var klar lade man bara tidningen ifrån sig.

Många resenärer reagerade dels på att det blev skräpigare, dels på att de tidningar som slängdes i soptunnorna samlades med det andra skräpet. Gick det inte att ta bättre hand om pappret?

I tolvan hände samma sak. Tidningar låg spridda runt i lokalen och de tidningar som slängdes, kastades ut med det vanliga skräpet. Eftersom studenter har en enastående förmåga att använda papper så slängdes redan mycket papper direkt i soporna, men detta var bägaren som fick droppen att svämma över. Det hölls ett styrelsemöte där bl a problemet med tidningarna diskuterades och man enades om att göra något åt det. Lite senare på dagen kom högste ansvarig för tolvan skötsel in i funktionärsrummet. Han hade fått i uppgift att starta en miljögrupp som skulle tackla problemet. Jag, som av en händelse befann mig i rummet, tillfrågades om jag ville leda gruppen – och jag tackade ja. E-kompost var startat!

Presentation

E-kompost är altså Elektrosektionens miljögrupp. Vår uppgift är att se till att skräpet från sektionen kan källsorteras. Hittills har jag enbart lyckats ställa ut behållare för returpapper.

Men vi har naturligtvis fler projekt på gång.

De sista två har jag lagt till för att våra arbetsuppgifter inte är riktigt bestämda. Jag har fått förslagen från andra och tyckte att förbättring av arbetsmiljön kan vara något att arbeta på.

Komplikationer

Problemet är dock att vi är för få i e-kompost, två stycken för att vara exakt, och vi har ingen möjlighet att klara av dessa projekt och behålla studiemedlen.

Vi behöver hjälp för att kunna fortsätta vårt arbete så effektivt som möjligt. Så är du intresserad av att hjälpa till så kontakta oss. Adressen kommer som vanligt i slutet av PrograM:et.

Jag vill betona att man inte behöver vara aktiv Greenpeace-medlem eller trädkramare för att vara med (Ni kan få krama mig istället) även om sådan bakgrund kan vara till nytta.

Det var väl allt jag ville säga. Nu kommer en sammanfattning för de som inte vill läsa en hel sida text. Till sist:

Snälla släng inte pappret med det vanliga skräpet. Vårt arbete underlättas lite FÖR mycket om det är tomt i våra behållare.

Obligatoriska receptet

Jaha, lite plats över. Jag får väl ta och göra som SNO, Ordf och andra, ta och pilla in ett recept. Detta recept är råplankat från Noah's Arks sidor på Internet, så nu vet ni det.

Chokladsås

Blanda allt utom smöret och vaniljsockret i en skål, på låg värme. Rör ordentligt tills smeten blir ganska tjock. Tag bort skålen från värmen och tillsätt smöret och vaniljsockret.

Det var väl allt. Må så gott tills ni hör eller ser av mig igen. (För det gör ni!)

Nicklas Löf,
Gar-Bitch (dvs ordförande i e-kompost)


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.