Emissionen Nr 4 1995: Studier


SNOord

Hej på er allihop. Äntligen är våren här och förmodligen så har vi sett snön för sista gången.

Sommaren närmar sig med stormsteg och ni läser därför terminens sista SNO-ord som börjar med en rapport från:

Fakultetsnämnden

En nationell E-utvärdering håller på att göras. De första rapporterna har kommit och utredningen skall vara helt klar 1 juli. Detta har E-utvärderingsgruppen kommit fram till:

Linjeutskottet

Fördjupningsblocken som går för första gången i år skall nu utvärderas. Bo Walhberg leder utredningen som skall vara klar i september. Även mellanblocken kommer till viss del med i utredningen.

Teknologdatorprojektet

Alla som börjar läsa vid KTH i höst kommer att erbjudas köpa en dator av typ Macintosh eller PC. De kommer att kosta cirka 10.000 kronor. De som inte har råd att köpa datorn kommer att erbjudas ett lån som skall avbetalas under studietiden. Det finns inget krav att köpa datorn. Mjukvara som medföljer är bland annat Matlab. Äldre teknologer erbjuds köpa mjukvaran för en mindre penning. Ett försök har skett för ettorna på I-linjen detta läsår. I-teknologerna tycker att projektet är bra, då deras tillgänglighet till datorer är starkt begränsad.

Fullmäktigemöte

Kårens högsta beslutande organ hade möte den 29 april. Efter 7 timmar ajournerades mötet och fortsätter den 9 maj. Men en del besluts togs:

Utbildningsutskottet

En gemensam kursutvärdningsdatabas kommer att tas fram av KTH. En standardisering för alla linjer av enkäter kan bli aktuell.

Årets lärare på Elektro

På vårbalen fick Behrouz Aghili mottaga diplom och presenter. Han blev vald med motiveringen: Utmärkt pedagog. Kan verkligen förklara och intressera gruppen för ämnet. Glöder av lust att lära - offrar även fritid för att hjälpa till. Han har även utsetts till Årets lärare på Bergs. Årets lärare på KTH kommer att utses den 17 maj.

Kursutvärderingsenkät

En ny kursutvärderingsenkät har tagits fram och kommer troligen att tagas i bruk till sista perioden. Enkäten innehåller fler frågor som är mer detaljerade.

Diagramprogrammet

ESN-Consulting is back in business, dvs Magnus Lindell har hackat ihop en ny version av diagramprogrammet. En beta-version kommer att släppas till sista perioden och kommer att köras under UNIX.

Statistik!?

Inte är det mycket till hyfs och stil på det nya betygsdatasystemet LADOK, bättre var det med STIL. Inte förrän november kan statistik genereras.

Tack

Som avslutning vill jag tacka alla som varit engagerade i studienämnden, kursnämndare och alla funktionärer. Jag vill dessutom rikta ett enormt stort tack till Cilla som varit vSNO. Du har varit en klippa! Utan dig hade det aldrig gått.

Fredrik Carlsson
StudieNämndens Ordförande
SNO@elixir.e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.