Emissionen Nr 4 1995: ||: Mera SMusK :||


Vårquonsert!

Klockan närmar sig midnatt (Hongkongtid) och en drös studendorkesterklädda personer närmar sig S:t Jacobi gymnasium i Vällingby. Drösen innefattar även några ovanligt civila personer, samt givetvis eder utsände emitteur.

Såsmåningom har drösen (som hedanefter benämns publiken) bänkat sig i aulan och konserten kan börja. Temat är HORROR och det mest skrämmande SMusK kunde komma på var tydligen nätsurfning, varvid programbladet är utformat som en Mosaicsida.

Hemsytt

Första punkten på programmet är en låt där Skaletten får chans att visa upp sina nya scenkläder som de minsann har sytt alldeles själva (det bidde tydligen ingen frack). SMusKikanterna är i sitt esse och för att bara nämna några en kung på sax och en riktig liten djävul på trumpet. Några låtar senare gör den första sångerskan sin bejublade entré och ytterliga några låtar senare är de en hel trio!

Internytt

Ett föga populärt och tyvärr alltför ofta återkommande inslag var internytt.mat.mup.skit.fnyl.gnöt.se (eller nå't så'nt), med b.la. en intervju med en man som blivit överkörd av en 16-bitars buss på den elektroniska motorvägen. Inte särskilt kul, alltså.

Något populärare (läs: succé) var inslagen om hur den civiliserade mannen beter sig kontra Mannen vid diverse vardagliga situationer. Det kunde t.ex. röra sig om hur man bör bete sig när man träffar (eller träffas av) en kvinna. Strax före paus gör så de dansande möblerna entré, precis såsom mycket annat, succé!

Internnytt

Ett av de allra populäraste instagen (möjligen boftsett från ölen i pausen) kommer efter paus; KåkFaret! Ett gäng på tre personer som blivit uteslutna ur SMusK och därefter blivit kriminella. De inleder med sin största hit Ja é en jävel på grovstöld och fortsätter sedan med två låtar till i samma stil. Allra störst succé gör dock den manlige solist (för övrigt mycket lik den civiliserade mannen) som framför sången: Jag har i mina byxor den största någon haft. Till alla sorters yxor den passar bra som skaft...

Stalinskytt

Sedan följer det världsrekord som just i detta nu håller på att slås, nämligen att spela Tiger Rag långsammast. Det går till så att man spelar en och endast en takt varje vårkonsert. Detta år är instumentet Stalinorgel. Ropen på omstart skallar i salen och till slut ger skytten med sig och drar även av första tonen i efterföljande takt.

Färdigspytt

Efter avslutad quonsert var det så dags för avfärd till FESTEN!!! SMusK hade till detta ändamål låtit hyra en hel tunnalbana, som enligt uppgift gick direkt till festen på Teknis via Gullmarsplan.

Text och bild: Andreas


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.