Emissionen Nr 4 1995: Lianer i Nymble?


Electric Banana Band

Det har varit ganska få squtt på senaste tiden. Men när det nu var dags kan man inte förneka att PrU hade lyckats. Nymble var fullsatt, och det var kanske inte så underligt.

Vem mins inte Trazan och Banarne, djuneltokarna med tigerhoj. Minns man Trazan och Banarne så minns man garanterat Electric Banana Band. Och har man på något sätt ändå lyckats glömma Electric Banana Band återkommer nog minnet vid nämnandet av låtar som banankontakt eller zvampen

Att det var många som kom ihåg var tydligt när PrU slog upp portarna till Nymble. Folk stod långt nere på drottning Kristinas väg och väntade. Och inte väntade de förgäves heller.

Om det står klockan åtta på biljetten innebär det naturligtvis inte att det är då huvudattraktionen sätter igång. Ånej, då skulle ju festen ta slut aldelens för tidigt. Vad förbandet faktiskt hette har jag ingen aning om, men de spelade enkel och rak rock, och det är ju aldrig fel.

Valhall, värme, vatten

[Bild]

Redan tidigt, åtminstone en halvtimme före konserten, var trängseln kompakt framför scenen. När de elektriska bananerna uppenbarade sig på scenen blev trängseln knappast mindre.

Så drog då bandet i gång. Och vad kunde vara lämpligare att öppna med än just Electric Banana Band, signaturmelodin. Folk dansade och sjöng med och jublade i största allmänhet.

Temperaturen steg även rent fysiskt. Troligen hade Nymble uppnått rent olidliga tropiska temperaturer om inte vissa delar av valhall hade tagit fasta på begreppet regnskog och frikostigt serverade vatten till alla och envar. Vare sig man ville ha eller inte.

Många och bra

Det jag inte kom ihåg från tvprogrammen var att bandet hade så många och så bra låtar på sin repertoar. Naturligtvis kom man ihåg banankontakt, men här framförde de låt efter låt, den ena bättre än den andra. Och visst kommer folk ihåg. Som när Trazan frågar hur vi tar oss till teknis om morgnarna och hela publiken ropar
-Lian!!!
För vem vill sitta på en trist buss eller i en bilkö när man kan ta lianen till jobbet.

[Bild]

Det här är glad musik. Många av låtarna handlar i stort sätt bara om hur kul det är att spela. Som låten om dragspel eller den om den fantastiska elektriska orgeln.

Som alltid när man tror att man är säker var olyckan framme. Jag hoppas att det inte var alltför allvarlig trots allt krasch-och-pang och gnissel-och-bang. Låten lät åtmindsone väldigt glad för att vara olycka.

Efterkör

Antag att klockan är tre och man har festat sedan ungefär klockan åtta kvällen innan. Är man i så fall trött och vill åka hem? Naturligtvis inte. Lyckligtvis hade fkm* förutsett detta och ordnatt ett hejdundrande efterkör i BPAgasquen.

Troligen tog väl även det slut förr eller senare, men innan dess hade eder utsände insett att sömn är bra att ha och ungefär klockan sex börjat bege sig hemåt, lyckligt nynnande något om att min kontakt är din takt och sambatakt är tretakt och er kontakt är vår takt ...

Det är egentligen bara en fråga som återstår efter en sådan här kväll: Finns Electric Banana Band att få tag i på skiva?

Rasmus
Foto: Truls


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.