Emissionen Nr 3 1995: StvlE


StvlE informerar

||: JA det e' våren :|| som har kommit igen och med den tentorna...

Empiriskt bevisat är att lagom dos av studier och sol ger bäst resultat.

Anslagstavla

Vi har fått en egen anslagstavla i tolvan. Den finns i kopiatorrummet. På den kan man få information om bla extratentor och annat matnyttigt.

Tentamensanmälan

Tentamensanmälningssystemet i WWW fungerar nu i stort sett smärtfritt. Några få har haft problem med försvunna anmälningar. Nu är programmet omgjort så att varje gång du anmäler dig, kontrollerar det alla dina anmälningar i databasen och listar dem. Kontrollera noga att alla tentor du anmält dig till är med! Du kan när som helst kontrollera dina anmälningar genom att välja alternativet Kontroll av anmälningar på första valsidan. Här kan du även se din placering. Placeringen görs 1-2 dagar efter sista anmälningsdagen.

De flesta är ganska duktiga på att anmäla sig, men det finns fortfarande en del som slarvar. Under det här året har vi varit ganska snälla och låtit dem tenta ändå, men till hösten blir vi tuffare. Ingen anmälan - ingen tenta!

Sommarkurs

Det kommer att ges en sommarkurs i vågrörelselära. Tentamen kommer att ges den 16 juni kl 9-14. Innan tentamen blir det fyra räkneövningar. De som inte har hemuppgifter sedan förra året kan göra dessa med data (Elektros hemtal från vt-94 kommer att gälla tills kursen ges på nytt nästa läsår). Det fyra första skulle vara inne den tredje april, de fyra sista skall vara inne den 15 maj.

Betygsutdrag

Vi kommer att få ett nytt betygsdatasystem LADOK som skall komma igång den 3 april. Förhoppningsvis kommer det att fungera på en gång men vi ber om överseende om det strular lite i början.

Gamla kurser

För E91 och E92 börjar det bli dags att tentera av de kurser som gick i ettan och tvåan. Eftersom de flesta kurser har gjorts om till E93:orna kommer tentorna för E-äldre snart ej längre att ges. Det vore ju tråkigt om någon skulle få göra om hela Diff&Int-kursen bara för att teorin inte är avklarad.

Fyraperioderssystem

Till hösten kommer periodsystemet att göras om igen. Vi kommer nu att få ett fyraperioderssystem. Detta tror vi kommer att fungera bättre på Elektro, dels därför att vi slipper en period som går över jul/nyår och dels därför att fyra perioder ger större chans att sprida ut tentorna.

Schemaläggning

Schemaläggningen jobbar just nu för fulla muggar med ett helårsschema som kommer i god tid innan hösten.

Om det gått knackigt

Vänta inte till hösten med att komma och prata med oss om det har gått dåligt. Desto tidigare ni kommer hit desto fortare går det att reda upp era problem. E94 och de som riskerar att hamna i spärren samt alla andra är hjärtligt välkomna.

Din favoritstudievägledning


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.