Emissionen Nr 3 1995: Ord för ord för ord. . .


Våren är här!

Det pågår mycket spännande på sektionen nu. En aktiv debatt om sektionens organisation och dess funktionärer pågår för fullt. Jag hoppas att ni följer med och passar på att säga vad ni tycker och tänker. Det bästa sättet att påverka saker och ting är att gå med och engagera sig. Men mer om det senare.

Först ett recept på havregrynsgröt.

Ordförandens gröt

Att äta havregrynsgröt varje morgon är en underbar start på vilken dag som helst. Vilka havregryn skall man då välja? Ja, jag rekommenderar AXA, 1,5 kg. De är både billiga och håller en jämn god kvalitet. Till en portion behövs ca 1½ dl havregryn, knappt 3 dl vatten och lite salt. Häll i havregrynen, vattnet och saltet i en kastrull. Har man bråttom tar man lite mindre vatten. Då kokar gröten fortare. Godast blir den dock om den får puttra ordentligt, och då krävs allt tre dl vatten. Vad gäller saltet får man prova sig fram till vad man tycker är godast. Jag vill bestämt hävda att hemligheten bakom en god portion gröt ligger just i saltet, så prova dig fram och hitta just din personliga gröt.

Ställ kastrullen på en kall platta som du ställer på max värme. När första lilla putter hörs från kastrullen (Det är det som är så underbart: man kan göra annat samtidigt som gröten kokar!), rör om ordentligt och lämna den tills den kokar ordentligt. Då stänger du av plattan och rör om i gröten ordentligt tills den inte kokar så mycket längre. Nu kan du lämna den ett tag, så att den får rätt konsistens. Rör om innan du häller upp gröten i en djup tallrik.

Nu kommer vi till sylten. Jag hävdar bestämt att det blir klart godast med rårörda lingon och mellanmjölk (Gärna den ekologiska!), men en del gillar den mer söta jordgubssylten.

Smaklig frukost!

Kandidera!

Som jag nämnt pågår en intensiv debatt om funktionärerna på sektionen just nu. PFF är i full gång, och det verkar som om en hel del spännande nyheter kommer att komma. Jag uppmanar er verkligen till att kandidera! Har ni några som helst idéer, eller kan för lite men vet med er att ni brukar ha en massa kul påhitt, eller bara vill vara med, så passa på. Det är verkligen en ny funktionärskår som håller på att ta form. Var med och forma den. Passa på och var med när nya traditioner skapas. Även om ni inte märker det så kokar det under ytan. Vad som helst kan poppa upp, och vill man komma med nya idéer, så har det under min teknistid aldrig varit lättare att få igenom förändringar. Kom och var med, jag vill verkligen ha med just dig i sektionen! KANDIDERA!!

24-timmarskryssning

När ni läser detta har 24 timmarskryssningen varit i Tolvan. Jag tror att jag hade kul (Kom ihåg att den inte varit ännu!). Framförallt hoppas jag att ni åt styrelsens fantastiska våfflor på lördagmorgonen.

Våren

Med våren kommer nyår. Jag kommer att gå på vårbalen och hoppas att många av er kommer dit. Ni som var på SM vet ju att balen i år sponsras av sektionen!

För övrigt har jag redan tagit mitt första morgondopp i saltsjön, söndagen den 26 mars närmare bestämt! Bastu är för käringar.

Ett ärorikt försök att ockupera läskförådet har gjorts. Kuppmakarna störtades dock. Men hav förtröstan: de rättfärdiga skall segra!

Titta upp från skärmarna emellanåt och titta ut, våren är här!

Magnus Almqvist
Elektrosektionens Ordförande
eordf@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.