Emissionen Nr 3 1995: Dags igen för ...


Ettans Spex & Fest

Det är den tionde mars. Klockan börjar närma sig 17.00 och folket börjar välla in i kårmatsalen. När börjar spexet?

Syftet med ettans spex, eller som det också kallas, Afrättningen, är att avliva Skaenderiet. Ja, så när som på ÖSK som ju dör på n0llegasquen. Tradition är också att spexet inte skall vara så bra, och årets spex var inte helt undantaget regeln. Men som en person uttryckte sig efteråt: 'När man på scen inser att skämtet man just säger inte kommer gå hem, har man två val: Antingen blir man nervös, stakar sig och spelar dåligt, eller så ler man bara bredare och gör sitt bästa. Ni hörde till den senare kategorin'

Djungeltoken?

De glada Ettan hade i år valt att få Kipling att rotera i sin grav, genom att låta spexet vara inspirerat av Djungelboken. Handlingen förlades till KTHs djungler, där den nyintagna Mowgli förtvivlat försökte anpassa sig. Han mötte många kul figurer, bl a pantern Bagheera och ett gäng vargar (faddrar) som försökte hjälpa honom till rätta, men han mötte även Björnen Baloo som liksom i filmen uppmanade Mowgli att njuta av livet och inte bara gräva ned sig i problem. Mitt i allt detta så skulle Ettan taga DKS av daga, och det på ett så roligt sätt som möjligt. Problem uppstod dock när Ettan fick för sig att DKS enbart kom dit för att förstöra spexet och förnedra Ettan. Resultatet blev att spexet skrevs om så att skaendarne skulle säga och agera så lite som möjligt. Det var lite synd eftersom DKS inte hade några sådana intentioner. Men problemet kunde vid flera tillfällen åtgärdas och skaendarne fick visa att de är roliga. Särskilt kunde märkas: Jörgen och Janne som Tarzan och Janne, samt Henrik som snigel.

Middag

Efter ettans spex, bjöds betalande på en förtrollande tre-rätters middag. Middagen bestod av kalasskinka med melon följt av grillad kolibri med currysås (kalascurry förmodligen) samt som avslutning exotisk frukt med glass. Ett och annat glas (En hel del) slank väl ner under måltiden. Smarrigt tyckte gästerna. Erik var som vanligt frequensnormal och hade stort sjå med att hålla reda på den uppsluppna församlingen. Det pladrades och väsnades hela tiden och efter flera vänliga och några ovänliga försök att få folk att sluta prata, valde han till slut att bryta taffeln redan klockan halv nio.

Festen börjar

Eftersom osqplatoon, som för kvällen stod för DJ:andet, inte anlände förrän niotiden blev det en halvtimmes djungeldans i BPA-gasquen innan dörrarna till lilla gasquen slogs upp. Stämningen på dansgolvet var stundtals hög, stundtals frånvarande. Oftast var det baren som lockade med sin enormt fina utsmyckning.

Avslutning

Festen tog slut ovanligt tidigt. Detta förmodligen på grund av att även Kemi hade fest denna kväll. Ryktet går att en viss festfadder fick se maten igen, till levande musik på väg till Kemi... Nästan alla spexare hade supit sig fulla på festen och ragglade nu hemåt. Några av dem, inga namn, somnade på tunnelbanan och åkte fram och tillbaka längs linjerna ett par gånger.

De flesta gästerna var borta redan vid ett-tiden, vilket förstås var till glädje för de ivriga och städsugna kalasn0llan med extra-personal, som ordnade kalaset.

Ett bra tips till er som vill slippa städböter, är att låta Maskin ta över lokalerna så att ni slipper visitationen...

Nicklas Löf


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.