Emissionen Nr 2 1995


E-teknologer på vift

Det var en tidig, kall januarimorgon. Femtiotalet skidentusiastiska Elektriker samlades på Centralstationen för avfärd mot Åre och en vecka fylld av skidåkning och annat skoj...

Efter många om och men, så lyckades till slut allas väskor och skidor bli inpulade i bussen, ett par lediga säten och toaletten fick till slut tjänstgöra som tillfälliga bagageutrymmen. Under resan fick vi se bl a S*M*A*S*H. Reseledarna informerade om ditten och datten och anordnade en liten tävling som gick ut på att vi efter en beskrivning av en gorilla skulle rita av vår platschef, Magnus.

Därefter var det dags för lunch. För ett våldsamt överpris tvingades vi välja mellan en gyttjeliknande (dyl) köttfärssås med spagetti, kycklingklubba eller panerad fisk. Mums!!! Efter att ha hämtat upp Martin och Åsa, vilka hade spexat för fulla muggar, i Sundsvall fortsatte vi färden norrut.

Kallt, brrr...

Temperaturen sjönk till ett rasande antal minusgrader, under en kort paus kunde vi bistert konstatera att snoret i näsan fryser vid ovanstående antal minusgrader, ca -34 grader. Efter mycket om och men kom vi slutligen fram till målet för vår färd: Åre, eller närmare bestämt Björnen.

Vi lyfte våra sittsårs plågade bakar och såg med igen-isade ögon mot stugorna. Då kom chocken. Bussen kunde inte transportera oss ända upp. Allt icke livsnödvändigt bagage lämnades nedanför backarna och vi fick gå. Stelfrusna lyckades vi till slut ta oss in och synade vår bostad. De var lyckligtvis rymliga och varma.

Bastu, varmt...

Till vår enorma glädje fanns det dock en bastu, inte stor men ändå, i varje stuga och den utnyttjades omgående för att tina upp våra djupfrusna kroppar. Resten av kvällen tillbringade de flesta med att inhandla nödvändig proviant En del åkte även in till Åre på kvällen och hade det skojigt...

Tyvärr låg de olika stugorna en aning utspritt runt om i Björnen vilket ledde till att man umgicks mest med de i sin egna stuga och de närmaste runt omkring.

Apple Ski Week

Under vår vecka pågick även någonting som hette Apple Ski Week. Detta innebar att studenter, främst från hela Sverige, men även från övriga Norden var uppe och åkte skidor till ett förmånligt pris under några veckor. Ganska långa liftköer, ett otroligt ös på Sunwings After-ski där bl.a. ett band spelade gamla covers och förskräckligt långa köer till alla ställen var några kännetecken för denna vecka.

Väl inne på ställena var det fullt ös och packat (bokstavligen!) med folk från olika högskolor som man kunde utbyta åsikter med. För övrigt kan nämnas att det är ute att byta telefonnummer, nu är det faktiskt email-adresser som gäller...

Lite skidåkning också...

Våra sex och en halv skiddagar rann tyvärr kvickt iväg. Här fanns backar som passade alla och det fanns en massa olika saker man kunde prova på om man tröttnade på att åka vanliga skidor: Snowboard, telemark, längskidåkning, skotersafari och glidflyg var lite av det rikliga utbudet.

Vädret var omväxlande; från kallt och blåsigt till klarblå himmel och solsken en dag. Då och då kunde man se en Elektriker i pisten. Roligast var det när en kille och en tjej, båda från Elektro, stod och pratade i en lift helt ovetandes om varandras härkomst för att slutligen komma fram till att båda kom från Stockholm och KTH och Elektro...

Gasque

På fredagskvällen hämtades vi upp av vår busschaufför i Björnen och forslades glatt sjungandes Här kommer det och liknande sånger till Hotell Diplomat i Åre. Här var vi samlade allihopa i stort sett för första gången. Vi avnjöt en god köttbit i glada vänners lag. Det sjöngs och gasquades i gammal god stil under ledning av freqvensnormalen Martin.

Efter middagen var det ett band som spelade och en cykeltävling, som gick ut på att stillastående lyckas hålla balansen så länge som möjligt. I hård konkurrens vann platschefen Magnus mot Daniel L. E94 som kom på andra plats. Festen fortsatte sedan hela natten lång.

Hemresa

Efter en halv dags skidåkning samlades vi på Söndagen för hemfärd till Stockholm, en aning sorgsna över att veckan tagit slut så fort och tankarna på allt pluggande återigen tornade upp sig som små svarta moln.

Petra Barkeby
Nicklas Löf


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.