Emissionen Nr 1 1995


SnoOrd

Hej alla glada teknologer. I detta SNOord skall vi som är ansvariga för någon av studienämndens verksamheter presentera oss och våra verksamheter.

Studienämnden engagerar årligen 100 E-teknologer i sin verksamhet, framförallt i kursnämndsverksamheten. Av dessa är nästan 30 stycken funktionärer (45% tjejer). Om du intresserad av att påverka din utbildnings- eller studiesociala situation, skulle vi råda dig att engagera dig i någon av studienämndens verksamheter.

SNO

Fredrik Carlsson heter jag och är ordförande i Elektros studienämnd. Förra terminen var jag vice SNO, skillnaden mellan dessa är att jag sitter med i styret. Därför låter jag Cilla som är vice SNO berätta om vad hon och jag gör i studienämnden.

Vice Rektor

Cilla och jag och alla SNO:ar på KTH var på möte 16/1 med Gunnar Svedberg, vice rektor för grundutbildningen. Han ville veta våra åsikter om ett eventuellt införande av ett 4perioderssystem till nästa termin. De flesta ansåg att detta var bra. Beslut om detta sker i februari. Vi fick veta att högskoleledningen tänker proklamera 1995 till "Grundutbildningens år vid KTH". KTH tänker satsa på pedagogisk utbildning av lärare, detta gjordes senast 1986. KTH vill nu höja statusen för grundutbildning, det ska vara meriterande att vara lärare. Tyvärr kommer undervisningsplikten för doktorander att bli kvar. Men om deras lovord blir av finns förutsättningar för en bättre utbildning.

UU-Utbildningsutskottet

På nästa UU-möte kommer vi att diskutera regeringens budgetproposition. Har du några åsikter om den så kom och prata med mig eller Cilla. Den finns att läsa i WWW.

Fakultetsnämnden EIT

Detta är Elektros och Datas högsta beslutande organ. Vi tog beslut 12/1 att de utexaminerade från mitthögskolans 120p utbildningar får börja på Elektro. De får då tillgodoräkna sig c:a 55p från basblocket och 15p från mellanblocket industriell systemteknik.

Statistik från period 1

E94		Godkända Anmälda
Algebra 	156	 213
Envarre 	144	 230

E93		Godkända Anmälda
TET-1		91	 150
Termo		69	 154
Funk		39	 135

E92		Godkända Anmälda
Halvledare	65	 90
Kretsteori	93	 110
Mat.Stat.	85	 107

Studienämndsmöten

Alla E-teknologer är välkomma på studienämndsmöten. Där behandlas sådant som berör vår utbildning och studiesociala situation, dvs allt ifrån enskilda kurser till periodsystem, om vi vill ha en miljökurs, eller att vi inte får plats i klassrummen. Vårens studienämndsmöten kommer att hållas i Tolvan klockan 17:17 och är följande dagar:

Onsdag 25/1
Onsdag 8/3
Onsdag 5/4
Torsdag 11/5

Telefon: 717 77 90
Datorpost: SNO@elixir.e.kth.se
FredrikC@elixir.e.kth.se

Vice SNO

Jag heter Cilla Lyckman och är E-92:a. Jag kommer att vara er vice SNO under detta halvår. Som vice SNO sitter jag med i Elektros Linjeutskott där Dekanus, Utbildningssekreterare, Kanslichef samt lärare sitter med. Vi behandlar linjespecifika problem som t.ex. kurser som fungerar dåligt och beslut om vilka kurser som skall erbjudas. Jag sitter också med i Utbildningsutskottet på kåren. Där sitter UUO samt alla SNO:ar och vice SNO:ar på KTH. Vi behandlar utbildningsfrågor som har med hela KTH att göra. Det är viktigt att problem av dessa typer kommer i dagen så att vi kan få bukt med dem. Prata därför med mig så kan jag kanske göra något åt saken.

Sist men inte minst vill jag påminna om att Studienämnden och Studienämndsmötet är till för alla. Studienämndsmötet är dessutom en väldigt trevlig tillställning med gratis middag och en hel massa nyttig och gratis information. Kom och framför dina åsikter, det kan vara början till en bättre utbildning!

Hemtelefon: 15 83 03
email: e92_cly@elixir.e.kth.se

KNORR

Jag heter Louise Wulff och är KNORR, KursNämndsORganisatöR. Min uppgift är att tillsammans med de årskursansvariga (Åsa) och inriktningsansvariga (Ina) se till att kursnämnderna fungerar. Det är också jag som arkiverar och kopierar protokollen från kursnämndsmötena till kansliet, STVL, prefekt och föreläsare. Dessa protokoll är väldigt viktiga eftersom vi genom dem lättare kan se om det blivit någon förbättring från föregående år och veta vad vi ska trycka extra mycket på hos föreläsaren om det inte har förbättrats.

Det är också viktigt att du fyller i enkäterna så att kursnämnderna får en trovärdig statistik att visa föreläsaren. Det är trots allt lättare att tro på att man varit bra/dålig om 70% av ALLA teknologer tycker så än om bara 35% av teknologerna lämnat in något svar (vilket för det mesta är fallet idag).

Vill du sitta med i en kursnämnd?!
Det finns alltid plats för fler, så tag kontakt med mig eller din Åsa/Ina.

Min adress: e92_lwu
Tel: 778 72 14

IS-Nissor

Vi heter Katarina Nyquist och Anna Strömbäck, och vi är IS-nisor. Vår uppgift är att se till att det finns teknologrepresentanter, s.k. TRIIS-ar, i institutionsstyrelserna. Vi ordnar 1-2 träffar per termin, där vi äter middag tillsammans med TRIIS-arna. Som IS-nissor administrerar vi även kallelser och protokoll från institutionsstyrelserna. Vi har även hand om nycklarna till ESN-rummet.



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.