Emissionen Nr 1 1995: Ordford


Ordföranden skriver av sig

Hej! Jag heter Magnus Almqvist, och är er nya ordförande.

Jag går i trean och läser isinriktningen. Kom gärna fram och prata med mig om det är något du undrar över, eller bara vill veta vem du egentligen har röstat på.

Men först ett Milkshake recept:

Mandelmassemilkshake.

Lite allmänt om milkshake. Det varje milkshaketillverkare måste ha är en bra mixer. Själv har jag en matprocessor, och en god vän till mig använder faktisk en helt vanlig elvisp med stor framgång! Och nu till receptet.

Ett glas:

Tag två till tre stora matskedar glass (inte för kall) och lägg i mixern.

Tag sedan 50 - 100 g mandelmassa (bäst är naturligtvis Konsums blåvita) och lägg i mixern.

Kör sedan mixern tills glassen och mandelmassan bildat en jämn smet. Man kanske behöver ha i lite mjölk för att få rätt smetighet på smeten.

Tag det glas Ni tänker avnjuta milkshaken i (dvs ett stort dito.) och fyll det till ca 2/3 med färsk mjölk. (Använd gärna ekomjölken!)

Kör sedan mixern på full hastighet medan Ni långsamt häller i mjölken i mixern.

Häll upp den skummande friska milkshaken i glaset.

Drick omedelbart, men garnera gärna med en bit mandelmassa.

Underbart gott. Lite grynig, med viss smak av mandel.

Åter till ordningen.

Jag är e-92'a och läser is-inriktningen. Jag är lite svårdefinierad så prata gärna med mig om du undrar vad jag är för någon kuf.

Det händer mycket spännande det här året.

Till exempel fyller ärorika elektrosektionen 85 år. Någonting vi naturligtvis tänker fira med ett hejdundrande jubel. (Kalas då man firar sektionens ålder, vanligtvis med en frekvens på vart femte år (w = 10p rad/år) , kallas för jubel. Kommer av jubileum. (Min egen anm.))

Vi, det vill säga funktionärerna, håller på att bli utvärderade av en (utom)stående konsult. Det hela verkar mycket spännande, och jag ser verkligen fram emot att få se effekterna av arbetet! Men det står säkert mer om det längre fram i tidningen.

EESTEC kommer att ha konferens i Zürich i Mars. Är du intresserad ta kontakt med våran Insekt Martin Björk. Epost e94_mbj.

Treperiodersystemet kanske försvinner. Läs SNOordet!

Kom på SM

Jag passar även på att informera om Sektionsmötet den 14 februari. Där kommer de nya FOF'arna och den nya ÖSK'en presenteras. En valberedning väljas (är du intresserad prata med mig), samt kamratstipendiat väljas.

SångBoksKommittén kanske ger prov på sitt arbete hittills. Mycket spännande! Så kom till SM. Sista motionsdag är Lördagen den 11 Februari.

Tack och hej. Och glöm inte leverpastejen!!!!

Magnus Almqvist
Ordförande Elektrosektionen
epost: <eordf@e.kth.se>
Teckning: Rasmus


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.