Emissionen Nr 1 1995


LussePre

Det var en svinkall måndag kväll, en samling på ungefär 150 glada, overallsklädda E-teknolger samlades utanför 12:an. Det var dags för årets sista kalas, Lusse-pre ...

Som medicin mot den bitande kölden serverade PRs' små tomtesnissar rykande varm glögg i utbyte mot en julklapp, vilket om möjligt gjorde församligen ännu gladare i hågen.

[Bild]

Efter en stunds väntan så tågade den frusna församlingen in i den julklappsinslagna tolvan.

Sittningen, som av utrymmesskäl, för kvällen var tvådelad, leddes med imponerande synkronitet och samarbetsförmåga av av Erik i den södra delen och Janne i den Norra (raj raj).

Eftersom meningen med sittningen uppenbarligen var att vi när vi ätit klart skulle fylla ut overallerna till bristningsgränsen, så fick vi ett julbord som hette duga! Vi gick ut lungt med en smarrig silltoast till förrätt, men sedan brakade det löst! Vi fick prinskorv, köttbullar, jansson, revbensspjäll, lax, rödbetssallad osv, osv. Till efterrätt serverades vi en ypperligt smakfull pepparkaksglass med ett perfekt gräddat glassrån. Rap!

Under den ovan beskrivna efterrätten kom ett sjungande lussetåg a'la PR in och drog av ett potpurri av julens alla godingar. Detta var mycket mycket uppskattat av församlingen!

Spextävling

[Bild]

En spextävling hölls av stapeln precis som vanligt. Ett antal bidrag, med mycket skiftande kvalitet, lämnades in och utfördes under stoj, glam och ovationer. Janne korade enväldigt några, närmare bestämt fyra stycken, killar ur E-ffektn0llan -94' till vinnare på den norra sidan, där edra utsända hade placerat sig. Så kan det gå när man sitter i söderläge... De överlyckliga vinnarna fick en vass-almanacka prydd med en lättklädd ung dam i 50-tals utförande, vilket gjorde vinnarna helt extatiska. Kalaset fortsatte sedan i god stil tills frequensnormalerna bröt taffeln. Efter nämda brytning vidtog en enorm långdans hela vägen ned till KTH stora julgran vid Drottning Kristinas väg, alltmedans förbipasserande D-teknologer och annat skräp flög vida omkring. Dansen kring granen var även det en tillställning i det lyckliga vansinnets tecken, med inslag som "PANG ELEKTRO", "raketen" och andra, mer traditionella moment.

Julklappsutdelning

[Bild]

Till slut blev vår längtan och nyfikenhet alltför stor, varvid samtliga kastade sig handlöst in under granen, där julklapparna låg i stora drivor. Fantasin var det uppenbarligen inget fel på! Klapparnas innehåll var minst sagt varierade, alltifrån russin och fikon till krokodilklämmor och magic dipers. När den värsta hysterin lagt sig drog skocken mot tolvan och ett hejdlöst hejdundrande efterkör.

Efterköret

Hela elektroborgen vibrerade av sången och dansen i tolvan, som pågick hela natten lång. De som ville kunde kila iväg till kåren där Gaston spelade och trängas med hundratals teknologer från de andra sektionerna. Det var enligt uppgift en särledes het upplevelse. Vi för vår del var tolvan trogen, vilket vi inte ångrar en sekund.

Edra utsända:

Petra Barkeby
Björn Guillemaut


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.