Emissionen Nr 8 1994


Enkätutvärdering
(Eller så här tycker elektriker om Elektrosektionen...)

Här kommer resultatet av sektionsenkäten, som nyligen delades ut till åk. 1, 2 och 3 vid sammanlagt tre tentatillfällen, varvid vi fick in 200 svar (ca 15% av totala antalet sektionsmedlemmar).

[Bild]

Detta är ett sammandrag av resultatet, men en komplett utgåva hänger på styrets anslagstavla. Samtliga årskurser svarade ungefär likadant.

12:an, funktionärer och telefon

57% är i 12an mer än en gång per dag, något som kanske märks på trängseln under rasterna. Dock lagar endast 15% mat någon gång i veckan.

53% tycker att det skall finnas gratistelefon, medan de som vill betala för varje samtal föredrar korttelefon. Sedan enkäten gjordes har Telia aviserat fördubblat pris på korta lokalsamtal. Därför kommer vi på SM den 8/12 lägga fram två budgetförslag. Det ena med gratistelefon (22 kr/teknolog och år) balanserat med höjd sektionsavgift och neddragningar på andra delar av sektionens verksamhet. Det andra med mynttelefon (till självkostnadspris, minsta pris per samtal 1 kr). Kom och rösta.

Förströelse på damturken

Många undrade vad pornografen är för något. Det är en manick som finns på stora toaletten och visar diabilder från olika sektionsevenemang om man betalar en krona. Andra frågade efter sektionens flipperspel. Det görs just nu om till nytt tema (TET-skräck) av JQ och Erik de Pomian, och de har lovat bli klara under hösten.

Kåren & sektionen

87 % tycker att sektionsavgiften på 70 kr/år är lagom, men bland kommentarerna hade flera skrivit att de skulle hellre betala mer till sektionen och mindre till kåren. Om medlemskap var frivilligt skulle 81% fortfarande vara med i sektionen och 67% i kåren.

Nollning

88% tycker att n0llningen är bra eller mycket bra. Kommentarerna på den här punkten var mycket blandade, alltifrån att n0llningen är helt suverän till att DKS är mongoloidskallar.

Källeri & PR

De flesta tycker att festerna är bra, men saknar framförallt kalas med andra än Elektriker. Dels med systersektioner men framförallt med andra som har samma problem som vi fast tvärtom, exempelvis lärare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Information & Emissionen

86% läser nästan varje nummer av Emissionen och tycker att den är bra. Önskemål på mer utbildningsstatistik, roliga reportage, evenemangstips om saker utanför sektionen var vanliga kommentarer. Långa artikelserier som t ex Bastard Operator är jobbiga.

Slutsats

De flesta som svarat på enkäten tycker att elektrosektionen är bra och fyller en funktion. Många önskar att sektionen skall vara mer utåtriktad, dels i form av kontakter och fester med andra dels med mer reportage och evenemangstips i Emissionen.

Repris

Enkäten kommer att göras om nästa år, och till dess skall vi försöka förbättra utformningen lite, och dessutom försöka nå ut till ännu fler.

Anders Corlin, Kassör


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.