Emissionen Nr 8 1994: FunkGasque


FunkGasque

Tisdagen den 22 November gick höstens funkgasque av stapeln. Temat för dagen var tomtar och troll.

Klockan 17:14 samlades alla glada funktionärer invid en för dagen tämligen frusen Ada för indelning i grupper. När alla hade samlats, indelats och uppnått en genomsnittlig kroppstemperatur på 14 grader bestämde lekledarna, som för dagen var förklädda till Magnus Almquist och Anders Wikström att det var dags för litet förfriskningar, varvid vi glatt stojandes och glammandes förpassade vår frusna lekamen till farstun utanför F1.

Där serverades det glögg med tilltugg i form av russin , mandel och pepparkakor.

Efter en stunds externt minglande med en hoper suspekta skogsväsen, och en lika lång stunds intern samvaro med en inte helt oansenlig mängd prima glögg, så var det täfvlingsdags! Årets uppdrag var att tilsammans med sin grupp bygga en oerhört vacker och fantasifull julbock! Vi fick irra ut i höstmörkret igen! För att leta rätt på byggnadsmaterial, som lämpade sig för dylika verkamheter. Som genom ett under hade någon lantbrukare råkat tappa sitt lass av halmbalar på övre borggården! Jippi! Nu var det bara att hugga in! Efter ca. 15 minuter tyckte lekledarne att det fick vara nog, varvid den nervpirrande bedömingen tog vid... Därefter var det dags för städning, som enligt oberoende källor skedde rekordsnabbt.

Därefter bar det iväg till XII:an, som för dagen inretts med både träd och löv, för att ge den där litet speciella ambiancen av läskiga skogen som en teknolog bör känna var gång vi vågar oss bort från asfalten.

Sittningen var av hög klass. Det bjöds på löksoppa till förrätt rostbiff och potatisgratäng till huvudrätt och som piece de la resistance ett ytterst smakfullt äpple badandes i en sammetslen vaniljsås.

Under sittningen sammanträdde juryn i julbocksbyggartäfvlingen, en jury bestående av Elektriens mest framstående och välrenomerade bockkännare och animalesteter. Efter en väntan som tycktes vara i en evighet trädde så juryns ordförande fram och tog till orda:

...AND THE WINNER IS...

BOCKADUFVAN!!!!!

Ett enormt jubel utbröt medans lagets representanter stolt trädde fram. (pga krashade royaltyförhandlingar så har vi ingen bild på det vinnande bidraget...)

Efter att ha tackat såväl mamsen som papsen och kursansvarig i julbocksbygge så var det dags för efterköret

Detta var naturligtvis lyckat. Eftersom kombinationen en massa förfriskningar och hela golvet fullt med löv verkar vara en optimal kalaskatalysator, så stojades det en god stund in på natten. viket kunde synas på ett större antal säskilt flitiga funktionärer dagen efter.

Edra utsända:

Petra Barkeby
Björn Guillemaut


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.