Emissionen Nr 7 1994: ViceSNO


vSNO talar

Hej alla E-osquar och E-osqulda. Halva terminen har nu gått och tentaperioden närmar sig i minst 180 knyck.

I och med införandet av treperiodssystemet blir det många tentor på en gång. 1:an klarar sig undan med 2 tentor i första perioden, 2:an och 3:an har 3 stycken, värre är det för 4:an som har mellan 4 och 5 stycken tentor. Inte roligt alls och värre än så kan det bli.

Studienämndsmöte

I veckan som gick hade vi studienämndsmöte. Det var speciellt roligt var att så många e94:or kom till mötet. Fakultetsnämnden har delegerat åt studienämnden att utse årets lärare på Elektro, vilket blev Bo Wahlberg. Detta är skilt från årets lärare på KTH, som kommer att nomineras på nästa studienämndsmöte för att sedan beslutas på december-SM. En het fråga på mötet var treperiodssystemet. Den allmänna åsikten var att systemet är dåligt och bör förändras - förslagsvis till fyraperioders eller periodlöst. Studienämnden kommer att verka för ett avskaffande av treperiodssystemet, men det kommer bli svårt då rektorn vill ha det kvar.

Funktionärsval

Snart är det funktionärsval, så även till studienämden. SNO och vSno väljs på SM, medan de andra posterna inom studienämnden väljs på våra möten. Är du intresserad av någon post, prata med mig eller vår högt älskade SNO, Daniel. I studienämnden finns ungefär 25 poster. En lista över dessa är uppsatta på anslagstavlan i Tolvan.

Mosaic

Studienämden har även WWW-sidor som du kan läsa med Mosaic. Här kan du se resultaten av kursutvärderingar och all annan information du vill åt. Kika där när du blivit less på att göra Maplelabbar. Det finns även en sida för att skriva in kursutvärderingsprotokoll efter KN-möten.

Fredrik, vSNO
fredrikc@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.