Emissionen Nr 7 1994: Sture


StURes hörna

Eftersom vi är två som sköter studiesociala bevakningen på sektionen, så delar vi på artikeln också. Jajamensan.

[Bild]

Hej, jag heter Martin Bäcklund och jag är StURe på denna här sektionen. Tack för alla era svar på enkäten om E-huset! Det kom in ungefär 150 svar. Det var fantastiskt kul att läsa dem. Jag trodde faktiskt inte alls att det skulle bli så stor respons. På något sätt ska ni få svar på era kommentarer och frågor, antagligen genom en utställning i ljusgården. Ni verkar i alla fall vara nöjda med ombyggnaden i stora drag. Grupprummen och de tvärmöblerade salarna E32 och E36 har fått höga betyg. KTH har tagit till sig den kritik ni gav. Förhoppningsvis blir det mesta fixat under den närmaste tiden. Till exempel kommer skrivskivorna i E1 att bytas ut under tentaperioden.

Passerkorten

Många har undringar om passerkorten. Det senaste som hörts är att vi ska få tillgång till E-huset senast till tentaveckan. Vi kommer att komma in genom dörrarna med kort fram till 22.30 alla dagar i veckan. Vi har dock rätt att sitta kvar hela natten om vi vill. Anledningen till att vi inte får komma in genom dörren efter 22.30 är att KTH inte vill att vi ska gå in i E- huset och sova efter fester. De är också oroliga för spontanfester i lokalerna. Om det blir problem även med 22.30-begränsningen, så kommer låsningstiden att ändras till 21.00. Det är alltså läge att vi sköter oss, så att KTH inser att deras oro är obefogad.

Och nu till lillStURe...

Hej, jag heter Björn Ållebrand och är lillStURe på detta här stället.

Jag sitter med i studiemedelsgruppen inom STU (StudieSociala Utskottet) och vill gärna ha e93:ornars synpunkter på förra läsåret. Var någon kurs så tung att den störde andra kurser. Låg tentorna för tätt och så vidare. Skicka ett e-mail eller prata med mig.

Studiemedelsfronten

Läget på studiemedelsfronten är följande. Genom sossarnas valseger kommer nog deras studiemedelsproposition att gå igenom. Detta kommer att innebära höjda poängkrav från 30 till 35 poäng. Poängtagandet på KTH är i snitt 30 poäng per läsår. Risken finns att många hoppar av efter ett till tre års högskolestudier på grund av ekonomiska skäl om detta förslag går igenom. Mer info om detta kommer så fort jag får reda på någonting.

Till sist...

Vi vill ha reda på alla skador som sker. Även de på DIG. Ramlar du i en trappa, får en stöt på en labb, eller liknande, så hör av er.

Felanmälningar på lokalerna kan som vanligt göras till oss eller någon av personerna nedan. Du kan också ringa direkt till KTH:s felanmälan på 790 90 00 (kostar gratis i Q-husets hissar). Det går också att maila till dem (e-mail: <ts9000@admin.kth.se>).

Era studiesociala representanter är som alltid...

(Studie-)sociala gruppen genom

Martin Bäcklund E-92, StURe, e92_mab@e.kth.se
Björn Ållebrand E-93, lillStURe, e93_bjd@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.