Emissionen Nr 7 1994: Overall-PRe


Va' faan, jag har tappat tråden, nu igen!

Manfred har namnsdag när det är dags igen: PRe! Denna gång det mest välklädda av alla PRe, overallPRe.

[Bild]

Glada miner. Serveringspersonalen var som vanligt tjusig

Till en början var det ganska ont om folk men tillströmningen blev så småningom stor. Cissi bjöd på kakor, som till stor del hamnade i magarna på Åsa och Andreas. Det syddes och pratades (och åts kakor) så det stod härliga till och efter fem trådskarvningar lyckades jag till slut få fast ett märke. I och med detta blev jag (liksom alla andra som sytt på minst ett märke) berättigad en stämpel med texten REKOMMENDERAS.

[Bild]

Det är fegt att inte vara i overallen när den stämplas.

Som synes finns det olika metoder att stämpla en overall, med eller utan person i. Det fanns också många olika systilar, nästan lika många som antalet sömmare och sömmerskor. Vissa som fuskade och använde lim fick givetvis ingen stämpel.

[Bild]

Denne man fuskade genom att klistra sina märken, något som han han givetvis fick äta upp.

Overallgodis

ELAB bjöd som brukligt på overallgodis av mycket skiftande slag och storlek. Allt ifrån millimeterstora kretsar med okänd verkan via motstånd och logikkrabbor till stora kondensatorer, vars verkan några (däribland jag) fick känna på.

[Bild]

Alla som syr får en stämpel.

Det var nämligen populärt att ladda kondingen på stöttepelaren för att sedan kunna stöta på folk lite varstans. Något som dock inte var populärt bland offren. Emellertid fick förövarna sitt straff när de råkade bilda en sluten strömkrets bestående av sig själva och en mycket välladdad tillika rejält stor kondensator. De båda lärde sig då vad som menas med en sluten strömkrets.

text: Andreas
bild: Annis och Andreas


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.