Emissionen Nr 6 1994: 12eriet


En dag i Tolveriets liv

Jag heter Stefan Petersen och är tolverichef (förkortas 12c). Till min hjälp har jag en vice 12c, fyra tolverinissar samt två glädjeflickor. Alla dessa ingår i Tolveriet, som skall se till att Tolvan hålls snygg och att alla trivs där. Vi har dock INTE hand om bullar, automater, bilar och kopieringsmaskiner.

Jag tänkte tala om lite vad vi gör, och vad som händer inom Tolveriet:

Flytten

Som de flesta känner till fick vi tillbaka vår kära, nyrenoverade Tolvan i början av sommaren. Det kan fortfarande vara lite småstrul här och var, men vi hoppas att det kommer arbetas bort allt eftersom. Jag är positivt överraskad över att de få hinder vi stötte på löstes mycket smidigt av alla inblandade. I samband med detta vill jag passa på att skicka ett STORT tack och en STOR kram till alla som gjorde att flytten blev en sådan stor succé.

Städningen

Det är jag som sätter upp listan över vilken n0llegrupp som skall städa under de olika veckorna. (Finns på Tolveriets anslagstavla, till höger om funkrumsdörren) Som n0lla/fadder vore det väldigt bra om du höll ett öga på listan för att se när just din n0llegrupp dyker upp. Tag då kontakt med den Tolverimedlem som står som ansvarig och vet vad som skall göras. Hittills tycker jag städningen fungerat jättebra, så ett tack till de n0llan som städat så bra hittills. Bara för att n0llan städar betyder inte att du kan bete dig hur som helst. Speciellt inte under kalas. Ställ din flaska i en tomback och kasta kaffemuggarna i papperskorgen, tack!

Pappershandukar

På mindre än 4 veckor har Elektrosektionen gjort av med 6000 pappershandukar. Detta ser jag som en orimlig förbrukning och har därför beslutat att inte köpa in flera pappershanduom dem! Och om blommorna.

Fixarkväll

Under hösten kommer Tolveriet att försöka arrangera en Fixarkväll. Alla välkomna att komma ned till Tolvan och dra sitt strå till stacken. Mer info om detta kommer senare.

Passerkort

Tidigare hade 12c hand om all registrering av kort för att komma in i Tolvan. I och med återflytten har Tolvan anslutits till E-husens kortsystem och kortregistreringen hargått över till NADA:s systemgrupp. De finns på Osquars Backe 2, direkt till höger om entrén. NADA har börjat lägga in SSCO-korten (kårkorten), det dröjer dock innan man kommer in i E-husen. Även i Q-husen kommer SSCO-korten att fungera. Programmet som skall lägga in korten i en databas har inte kommit ännu. Systemgruppen söker därför frivilliga att manuellt knappa in de 250 poster, som n0llan utgör.

Funk-kort

Den enda kortregistrering som 12c fortfarande har hand om är den in till funkrummet. Om du är funktionär skriv en lapp med namn, årskurs, funktionärspost, kortnummer (4 siffror för Solidcard och 5 för SSCOkort) samt vilken korttyp det är och lämna lappen till mig.

Piffa upp Tolvan

Det är väldigt kul att se att folk har idéer och förslag på hur Tolvan skall utsmyckas. Men snälla ni, tala med mig innan ni gör några installationer. Jag vill nämligen ha ett ord med i laget. I en nyrenoverad lokal borrar man inte hål i tak, golv och väggar hur som helst. Och jag hoppas ni har upptäckt att innertaket är gjort i gips, och hänger uppe i tunna trådar.

Slutligen...

...vill jag bara säga att om ni vill arrangera en fest i Tolvan läs reglerna, boka in er på listan och avvakta 12c:s beslut (kråka på bokningslistan). Alla dessa papper finns på Tolveriets anslagstavla.

En fortsatt trevlig vistelse i Tolvan önskar Tolveriet genom 12c.

Stefan Petersen
e92_spe@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.