Emissionen Nr 5 1994: StvlE


Hej hopp i höstrusket

Hej alla gamlingar, och välkommen alla nya! Nu är det dags igen - nytt läsår och nya krafter. Förhoppningsvis har väl alla hunnit ha lite ledigt i sommar och laddat batterierna inför höstterminen. På Studievägledningen håller den sedvanliga Augustikalabaliken så sakteliga på att lugna ner sig. Alla nyantagna är lyckligt och väl inskrivna och Elektro har fått 242 nya teknologer.

[Bild]

För dig som är E94 kan vi berätta att studievägledningen alltid brukar ockupera ungefär en sida i Emissionen, för att sprida information till Elektros teknologer. Det är, än så länge, vår bästa informationskanal, så läs våra artiklar! De är kanske inte det roligaste man hittar i tidningen, men där står en hel del matnyttigt.

Christian har slutat

Efter närmare ett och ett halvt års trogen tjänst har Christian slutat hos oss. Han har bestämt sig för att åter (?) bli studieteknolog. Vi som är kvar tackar Christian för det fantastiska arbete han gjort och önskar honom lycka till med studierna!

Nytt på StvlE

Det finns en massa nytt på Studievägledningen. Till att börja med har vi fått två nya studievägledare, Linda Bolme (E91) och Jocke Peterson (E92). Dessutom har vi fått nya, större lokaler på plan fyra i samma hus som tidigare. Kom förbi på ett studiebesök!

Nytt på KansELIT

Det är inte bara på Studievägledningen som det skett personalförändringar. Vår käre studierektor, Henrik Otterheim, har sökt sig nya jaktmarker. Han är numer egen företagare i multimediabranschen. I stället har vi fått en utbildningssekreterare som heter Magnus Lindell (jorå, samma som på studievägledningen). Han har övertagit alla Henriks arbetsuppgifter. Vi vill även passa på att tacka Henrik för den tid som varit.

E94 - ny version

Eftersom det gått ganska uselt för E93 (och E92 och E91...) har vi lyckats driva igenom en liten förändring, som förhoppningsvis kommer att göra ettan lite lättare för E94. Vågrörelseläran är numera utbytt mot Teknikinformation (2U1301). Vågröran kommer sedan att läsas i årskurs 2.

Studiehandboken

För den som inte redan märkt det kan vi meddela att studiehandboken för 94/95 finns att inhandla på StvlE till det otroligt låga priset 10 kronor (rek. ca-pris 40:-).

Begära upp tentor

Tidigare har det varit möjligt att begära upp sin sista tenta, dvs få en extra tentamen, för att på så sätt kunna ta examen lite snabbare. Detta går tyvärr inte längre beroende på det nya sättet att betala för kurser. Du som vill ha en extra tenta är nu helt beroende av examinators välvilja.

Valet

Att det är valår i år har väl ingen kunnat undgå. På Elektro är det dock valår varje år. I första omgången skall E92 välja kurser i mellanblocket (inriktningarna). Detta val skall vara studievägledningen tillhanda senast 31 oktober. Den här gången kommer valet att ske datorledes - blanketterna är ett minne blott. Mer om hur detta kommer att gå till får ni veta i samband med valet. Givetvis kommer vi att trycka upp en valbroschyr och på allehanda sätt informera om vad som finns att välja på.

Obligatorisk anmälan till alla tentor

Som ett led i kampen mot fusket, har fakultetsnämnden beslutat att anmälan är obligatorisk till samtliga tentor på Elektro och Data. Detta innebär att den som ej anmält sig inte kommer att få tenta. Dessutom kommer det att finnas placeringslistor till tentorna. Rätt man/kvinna på rätt plats, annars ingen tenta! Kompletta regler, med instruktioner om hur anmälan går till, kommer att finnas tillsammans med tentaschemat.

Det blev ju en himskans massa info på en gång, men det var ju ett tag sen sist. Nu vill vi bara uttrycka en liten förhoppning om att alla kommer att studera flitigt och ta sina tentor på första försöket så att vi får det lugnt och skönt det här året!

Linda, Jocke och Magnus


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.