Emissionen Nr 5 1994: Ordford


Ordförandes ord

Hej allihop,
Välkomna alla e-94:or och Västerås-92:or. Jag hoppas ni har acklimatiserat er till miljön här på teknis. Annars kommer ni nog in i livet här snart. För det är just vad det är, ett liv.

[Bild]

Ni har framför er ett antal mycket lärorika och väldigt trevliga år. Jag som säger detta heter Mattias och är ordförande här på Elektrosektionen 1994. Är det något ni undrar över så är det bara att prata med oss i styrelsen. Det är jag och 11 andra elektriker som brukar tillbringa en stor del av våra dygn i tolvan. Så om ni vill oss något pröva i funkrummet, det är nästan alltid någon av oss där.

Till alla andra vill jag bara säga, välkommen tillbaka. Jag hoppas att ni har haft en trevlig sommar och början på hösten och att ni dessutom har flyttat tillbaka till Tolvan med resten av sektionen.

Tolvan, som nog faktiskt är världens finaste sektionslokal, är av olika anledningar en väldigt bräcklig varelse. Den tål inte riktigt teknologer i aktion ännu. Jag hoppas att ni är rädda om vår lokal och låter den vara fin ett tag till.

Nu när vi har fått en sådan fin sektionslokal, och stor, så tänker vi pröva att ha SektionsMöte där. För er alla som är nya, så är SM sektionens högsta beslutande organ där vi fattar alla viktiga beslut, och där styrelsen berättar lite om vad som har hänt på olika fronter. Dessutom serverar PR mat och dryck till självkostnadspris till alla närvarande. Vi har fyra sektionsmöten per år, och ett av dessa ligger i mitten av oktober. I år har vi oktoberSM tisdagen den 11 oktober klockan 17.30. Då kommer vi bl.a. att välja valberedning och budgetberedning.

Nu över till något helt annat. Häromdagen var jag på historiens första KårUtskottsmöte. Det är ett utskott bestående av samtliga sektioners ordförande samt Kårordförande och hans vice. Vi ska syssla med beredningsfrågor för kårfullmäktige. T.ex. budgetberedning för kåren. Så till nästa emission hoppas jag kunna redovisa vad våra kåravgifter går till. Än så länge har jag bara preliminära siffror, men jag kan säga så mycket att hälften av vad man betalar per år, dvs ca 200 kr går till underhåll och skötsel av vårt fina kårhus, så var rädda om det. Mer om kårhuset på annat håll i tidningen.

Lev väl

Mattias


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.