Verksamhetsberättelse för Emissionen 1998


Inledning

Under 1998 har Emissionen, organ för Elektrosektionen, KTH, utkommit med åtta ordinarie nummer och två extranummer. Denna text syftar till att i korta drag presentera vad Emissionen sysslat med under 1998. Kanske kan även efterkommande emitteurer och emitteuser få några tips.

Åtta ordinarie nummer

De ordinarie numren har med hjälp av en rejält aktiv redaktion emitterats utan alltför stora smärtor. Vad gäller innehållet, har vi försökt att skapa en någorlunda homogen soppa av information, reportage och mer eller mindre studentikosa påhitt. Stående inslag har som sig bör varit informationsspäckade och kärnfulla Ordford och SNOord, författade av Håkan Löfgren, Ordföranden och Magnus Almkvist, SNO, vilka även passat på att frilansa med ett hemma-hos-reportage.
Övriga lösryckta rubriker är:
Pejling, Mula, Erik G Hallén, Kryssningsprodukten, Hemsidestäfvlan, Rock i 12an, Emissionen och politik, Horoskop, Ångvältar, Hemma hos, Euroavia, SGML, Teknisk bäskrivning, Stockholmsknep, Fantasi, Studieresa till Åbo, Reaktor 1, Vårbal 101011, Tolveriet, Åka bil, SMusK, EFFEKT98,Elogen, Morsdagstest, Etikettsregler, Väntat besök, Vad är styret?, SquVALp, Gurkagasque, Simplex, Esquadern, Norge, Chips, Fotboll mot Handels, Öfvningsparallell, N0llegasque, Qlurigt, Chalmers, Kinamat, Tiden är ur led, Nicaragua, Julkalender, SIK, Skräckfest, Revolution, Roger Karlsson, Genant, Savannen, Henning, Elektros Philmfestival, Qlub Eloge, Historiefest, Bsång i Uppsala, Elkrets, Tomten är död, Vinn målarlåda, Funkgasque, Strålande jul! Det var allt.

Utgivningsdatum
Nr 1 980211   Nr 5 980905
Nr 2 980302   Nr 6 981002
Nr 3 980409   Nr 7 981106
Nr 4 980514   Nr 8 981204

Två extranummer

Under året har även två extranummer av Emissionen utkommit, nämligen Doqumentären 1997 i maj och Doqumentären 1998 i oktober. Dessa är naturligtvis framställda av Doq97 resp Doq98. Ni gjorde ett utomordentligt, enastående och proffsigt jobb! Stort tack till er!
Emissionen fick 1500 kr i bidrag av Kansli EIT för tryckningen av Doq98.

Tack till oss som emitterade under 1998

Emitteurer och emitteuser
Magnus Almkvist SNO och Reportage
Fredrik Arnerup Festrapportör och tecknare
Alexandra Bergman Kåserier
Camilla Bernadt Festreportage
Magnus Bodén Montering
Doq97 Doqumentären 1997
Doq98 Doqumentären 1998
Magnus Grönkvist Foto och festreportage
Joar Jacobsson Chefemitteur och ansvarig utgivare
Fredrik Lilieblad Teknikreportage
Jonas Lindén Teknikreportage, hemsidestäfvlan
Olof Lindqvist Teknikreportage och foto
Rasmus Kaj Höll datorerna på gott humör
Ulf Kalla Fest- och resereportage
Roland Mattson Kåserier och teknikreportage
Anna Molander Humor och festreportage
Marielle Mähl Bärgningsbil och snökedja.
Hjälpte till överallt med den s.k. resten, att få allt att rulla.
Satte sig in i samtliga moment i tidningsfixandet.
Mycket kompetent och självklar Cheftertädarinna.
Diana du Rietz Humor
Annika Sigemo Vårbalsfoto
Johan Sjögren Festreportage
Erik Tjernlund Humor
Nicklas Unbeck Foto och festreportage
Ulf Wallentin Musikreportage
Stefan Warnqvist Musikreportage

Övriga medverkande
Jörgen Bodérus Festreportage
Susanne Celper Humor
Peter Edhäll Foto och festreportage
Andreas Eldh Festreportage
Magnus Erixon Festfixare och halssmyckesprojektledare
Isabel Gauffin-Holmberg Foto
Håkan Löfgren Ordf och reporter
Björn Malmgren Transporter när det kniper
Katarina Wahlström Festreportage

Dessutom har många av oss tampats med monteringsarbete till tidigt på morgonkvisten.
Stort tack till oss alla! Det här gjorde vi bra!

Teknisk information

Teknisk information
Upplaga: 1000 (Utom Doq97 och 98: 500)
Format: A4
Sidantal: 20-32
Omslag: Silverblade Art blank
Inlaga: Silverblade Art matt
Tryckeri: PP-Print, Larsboda
Layoutprogram: FrameMaker 5.0
Fotoredigeringsprogram: Gimp
Bildupplösning: 266 dpi

Utanför Emissionens ekonomi

Under 1998 har vi hållit några redaktionsfester hemma hos någon av oss, en uppskattad tradition som jag gärna ser att vi håller liv i.
Ytterligare en tradition (som vi till skillnad från internkören, hittat på i år) är att ge den tillträdande Chefemitteuren / Chefemitteusen ett halssmycke i silver med emissionslogotypen på framsidan och en graverad text i stil med "Joar Chefemitteur 1998 b.t." på baksidan. Detta har i år finansierats genom insamling inom redationen. Anledningen till att jag nämner detta här, är att jag tycker traditionen skall fortleva och därför dokumenteras på något sätt. Behöver jag nämna att det är oerhört uppskattat hos dem som drabbas? Hittills 100% nöjda kunder!

Utrustning och driftskostnader

Emissionen har utökat maskinparken med en negativscanner, en PC med Windows95 och en CD-brännare. Denna kombination har visat sig ha en mycket positiv effekt på bildkvaliteten i tidningen. Från att tidigare (under min försorg) sysslat med tidsödande kopierings, monterings och rastreringsarbete med tveksamt resultat inklusive damm och försvunna kontraster, har vi tack vare ovannämnda investeringar kunnat använda oss av landskapsbilder endast en spalt breda, något som var näst intill otänkbart tidigare. CD-brännaren har gjort att vi kunnat leverera original i datorformatet PostScript till tryckeriet, något som förenklat monteringsarbetet och drivit upp kvalitéten. Övrig utrustning utgörs av ett kylskåp att kylförvara film i.

Övriga utgifter

Under 1998 bekostade Emissionen tryckning av Historieskriften / Hestorieskriften.
Detta verk, framställt av Historiekommittén / Hestoriekommitén, en arbetsgrupp bestående av icke-emitteurer, är avsett att uppdetera den förra, till åren komna, utgåvan från 1985 på samma tema.
1998 års Historieskrift är dock, olikt tidigare utgåvor av liknande art, per definition inget extranummer av Emissionen.
Från Kansli EIT erhöll Emissionen ett bidrag om 5000 kronor. Tryckningen kostade Emissionen 40000 kronor.
Den som önskar erhålla ett exemplar av Historieskriften kan i dagsläget vända sig till Öfvrig som försäljer dessa till priset av 20 kronor stycket. Intäkterna går oavkortat till sektionens huvudkassa.
Anledningen härtill är att Emissionen 1998 ansåg att alla former av Emissionen skall delas ut kostnadsfritt till medlemmarna.


Joar Jacobsson, Chefemitteur och ansvarig utgivare 1998.