Emissionen Nr 2 2004


Dr Pill

Dr. Pill är Emissionens relationsdoktor, som finns här för dig. Har du bekymmer? Skicka in din fråga till <dr_pill@e.kth.se>

Jag har just flyttat till Lappkärrsberget och har svårt att koncentrera mig när alla snygga tyska tjejer handlar Centraltysk husmanskost på ICA Lappis. Ord som Wenter-Brot, Segentüte, Pölsche och Glühwein får mig knäsvag och darrande. Hur kommunicerar jag med de tyska honorna utan att förlora mig in i deras höstgråa ögon?

  

/Fysik-92a

  

  

Käre Fysiker

Börja med att läsa 5 poängskursen Tyskspråkig prosa efter 1989 på universitetet. Försök lära dig tysk cousine, och börja själv handla samma råvaror som dina älskligar. Passa på att fråga efter exlusiva varor när de tyska skönheterna är innom hörhåll. Matvaror är en ypperlig inkörsport till romantiska möten!

  

Lycka till! /Dr. Pill

Hola Señor Pill

Passar Trench Coat på första dejten? (Och var får jag tag på en?)

/Pablo

  

  

Hejsan Pablo!

Visst kan det göra det! Somliga säger att kläderna gör mannen, men det tycker inte jag. Om det inte fanns någon man till att börja med, så hade kläderna inget att hänga på. Angående just Trenchcoat så är det viktigt att inte BARA ha trenchcoat. Blottare är sällan uppskattade av det motsatta könet. Och minns att ha byxor med långa ben, annars kan ditt uppsåt grovt missuppfattas.

Best of luck! /Dr. Pill

Jag älskar dig rumpan.

  

  

Hejsan själv, du helt anonyme.

Det är inte så konstigt, och du ska inte känna att det är något fel på dig. Rumpans runda form har alltid haft en betydelsefull roll för såväl människor som djur, för att skapa attraktion mellan könen. Dock är det inte ett tecken på god mental hälsa att referera till rumpan som en person. Du måste tänka på att bakom rumpan så finns det en människa med känslor precis som du själv.

Älska på! /Dr. Pill

Herr Pill,

Mein namn ist Rapunzel. Jag bor på Lappschärsbärrget. Jag bruukar oeft handla på den otroeligt väelsoerterade livsmittelsboutiquen in Lappis centrum. Där har jag träeffat en så musig kielle. Näer han talar mitt mig så stammar han und gör underliga laut. Huer konfronterar man som Centraltysk hona en mellansvensk hane på hans villkor?

Danke sehr. /Rappie

  

  

Hejsan Rapunzel!

Du kan gå och vänta på att han ska ta första steget, men då väntar du nog förgäves. I det här landet är nämligen männen så fruktansvärt blyga att de hellre lever i ensamt celibat än riskerar ett nej. Så ta mod till dig, och ta det första steget. Han kommer tacka dig!

Kram /Dr. Pill

Tja, vill inte fråga någonting speciellt egentligen men jag undrar varför det låter mycket mer romantiskt och sensuellt att göra en kärleksförklaring på engelska än på svenska?

/RomanticDreamLover

  

  

Hejsan RomantiskDrömÄlskare

Jag anser att det till största delen beror på att vi svenskar är mycket sämre på engelska än vi vill tro. Det låter exotiskt och spännande, samtidigt som vi förstår det mesta. Men var försiktig, se bara på valfri superhjälte serie, ett språk som kan få "Han-man", "Massmord", "Fladdermus-mannen" och "Tonårs muterade hjälte sköldpaddor" att låta bra ska man fundera innan man använder. Romantikens sanna språk är franskan. Där kan du skälla ut någon efter noter, och det låter ändå vackert.

Bonne chance! /Dr. Pill



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.