Emissionen Nr 1 2003: OrdfOrd


Träffa företag och ta en paus

Elektrosektionens ordförande för i år är Sara Lundvall. Hon tar över efter Gustaf Phleute Westerlund. OrdfOrdet är hennes plats i Emissionen. Här berättar hon om sina förhoppningar inför året.

[Bild]

Tänk er en person som sitter djupt nedsjunken i en soffa med en bekymrad rynka i pannan. Bitandes på en penna stirrar hon på ett blankt papper. Ungefär så såg jag, er nya ordförande, ut när jag skulle skriva detta, mitt första OrdfOrd. Vad ska man skriva om, hur personligt ska det vara och vad kan fånga ert intresse? Svaren på dessa frågor hoppas jag få under det här året, när jag ska vara ordförande för KTH:s bästa sektion!

Pauser

Det är med spänd förväntan som jag ser fram emot det nya året. Själv började jag det hela med att ladda batterierna riktigt ordentligt genom att resa runt fem veckor i Thailand och Malaysia. När jag kom hem för drygt två veckor sedan kände jag att jag hade mycket nya krafter att ta tag i alla kommande utmaningar. För det är ju faktiskt viktigt att ta en paus i studierna emellanåt och göra något helt annorlunda. Bara för att rensa hjärnan och få tillbaka lusten att lära sig nya saker och anta större utmaningar. Denna paus behöver inte vara en månadslång resa i fjärran länder (även om det är något jag starkt rekommenderar) utan det kan lika gärna vara några dagar i fjällen med kompisarna, en sista minuten för att få lite sol eller bara en tur ut på landet och ta det lugnt. Gör vad som helst som du känner passar just dig och som bryter det vanliga mönstret. Den period vi är inne i nu är en tung period med mycket plugg, lite fester och ett enda stort grått regnmoln som hänger över en så fort man går ut. Så gör något nytt och känn energin flöda tillbaka till dig!

Företagspresentationer

Något som jag tänker jobba lite extra med under året är företagskontakten. Ett bra sätt att lära känna ett företag lite närmare är att ha så kallade företagspresentationer. Vi hade en sådan i höstas med ABB och Vattenfall men tyvärr var närvaron lite låg. En företagspresentation går ut på att vi bjuder in ett företag att hålla en kort presentation, c:a 45 min, och därefter bjuder de till exempel på mat i tolvan. Då får man tillfälle att prata lite extra med representanter från företaget. På så sätt får man se både en formell och en personlig sida av företaget. Jag hoppas ni alla tar chansen att träffa företagen när möjligheten ges.

Nu är mitt första OrdfOrd skrivet och alla kommentarer och reflektioner är hjärtligt välkomna. Om det någon gång skulle uppstå problem eller om ni undrar något hoppas jag ni känner att ni kan vända er till mig och be om hjälp eller råd. Skulle det vara så att det egentligen är någon annan ni ska prata med om mer specifika frågor vidarebefordrar jag er till rätt person. Ha en bra period och glöm inte att ta pauser ibland!

Eder ödmjuka ordförande
Sara Lundvall <eordf@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.